Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Inter Moengotapoe opent seizoen uit tegen Santos

Inter Moengotapoe opent seizoen uit tegen Santos

16/11/2019 15:43 - Terence Oosterwolde

Inter Moengotapoe opent seizoen uit tegen Santos

Inter Moengotapoe, landskampioen, bekertitelhouder en winnaar van de President's Cup, gaat in de eerste speelronde op bezoek bij het Nickeriaanse Santos. Foto: Marinio Balsemhof  

PARAMARIBO - Tienvoudig landskampioen Inter Moengotapoe start de titelverdediging in het nieuwe eerstedivisieseizoen van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) met de uitwedstrijd tegen Santos uit Nickerie. Deze match-up was zaterdag één van veertien die uit de bus kwam na de loting voor de nieuwe competitie.

Inter Moengotapoe werd in het seizoen 2018/2019 lands- en bekerkampioen en luidde het nieuwe competitiejaar een week geleden in met de verovering van de zesde President's Cup. Santos daarentegen begon door juridische perikelen later aan het seizoen en eindigde uiteindelijk slechts als twaalfde in de competitie van zestien ploegen.

Echter, de club werd een ware kampioensdoder, want mede door de 0-0 van 20 juli tegen Robinhood liep die ploeg het kampioenschap pijnlijk mis. Robinhood, dat het vorig competitiejaar geen enkele wedstrijd verloor maar uiteindelijk semikampioen werd met één punt minder dan Inter Moengotapoe, opent het nieuwe seizoen tegen Bintang Lair.

De promovendus werd op 8 juli semikampioen van de tweede divisie door de beslissingswedstrijd tegen Junior met 1-0 te winnen. Daarmee had de ploeg het ticket voor de eerste divisie op zak. De andere promovendus, tweededivisiekampioen Happy Boys, schreef zich niet in, net als voormalig hoofdklassetitelhouder Walking Boyz Company.

Een wedstrijd van de eerste speelronde die in het oog springt is Broki tegen de Politie Voetbalvrienden (PVV). PVV eindigde vorig competitiejaar als vijfde, terwijl Broki elfde werd. Echter, deze twee verenigingen zijn heel druk geweest op de transfermarkt en hebben daarmee hun intenties voor het nieuwe seizoen kenbaar gemaakt. 

PVV versterkte zich met Abraham Graves, Ayad Godlieb en Zavero Grootfaam van Robinhood. Ook de 'Surinaamse juniorensportman van 2018' Joshua Elshot van Leo Victor en Faustino Benali van Transvaal werden ingelijfd. Maar de grootste 'vangst' was toch wel Renzo Akrosi van SNL. Hij werd vorig seizoen topscorer van de eerste divisie met 33 goals.

Broki uit Abrabroki bleef niet achter en haalde Leo Victor-aanvoerder Ivanildo Misidjan, Anduele Baja en Gilberto Eind (Robinhood), het Inter Moengotapoe-duo Cerezo Haabo en Okino Wens, het Happy Boys-trio Gregory Pokie, David Commiesie en Rafiek Banero en Shelton Akooi van SV Van Dijk binnen. Een aantal van deze aanwinsten is international.

Uitslag loting: eerste divisie: Broki - PVV; Santos - Inter Moengotapoe; Transvaal - Notch; ACoconut - Leo Victor; SNL - Voorwaarts; Bintang Lair - Robinhood; West United - Inter Wanica; tweede divisie: Papatam - Flamingo; Deva Boys - Botopasi; Kamal Dewaker - Junior; Slee Junior - Groningen; Sophia - Sunny Point; Real Moengotapoe - Tahiti; Flora - Sea Boys. 

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina