Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Busterminals kostten ongeveer US$3,4 miljoen

Busterminals kostten ongeveer 3,4 miljoen US dollar

16/11/2019 05:10 - Gilliamo Orban

Busterminals kostten ongeveer 3,4 miljoen US dollar

Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - De drie nieuwe overdekte busterminals te Ondrobon hebben de Staat ongeveer 3,4 miljoen US dollar gekost. Dat zei minister Vijay Chotkan van Openbare Werken, Transport en Communicatie vrijdag tegen de Ware Tijd tijdens de officiële oplevering van deze standplaatsen. Het ministerie, dat in 2016 is gestart met het project, moest eerst de ontwatering van de plek in orde maken.

"Het gaat niet gewoon om drie terminals. Ze zijn ook multifunctioneel. Er zijn bij de busstations toilettengroepen en kantines en we hebben de plekken bestraat", zegt de bewindsman. Eén terminal staat tussen de Zwartenhovenbrug- en Waaldijkstraat, een andere tussen de Waaldijk- en Hofstraat en de derde tussen de Hof- en Frederik Derbystraat. De bedoeling was het project eerder af te ronden, maar door onvoorziene omstandigheden is er oponthoud opgetreden.

De minister gelooft erin dat er goed gebruik van de faciliteiten gemaakt zal worden. "We hebben geprobeerd alle nodige faciliteiten hier te plaatsen. U voelt geen zware hitte, omdat we niet alleen onder een dak zijn, maar er is ook gedacht aan isolatie." Het is de bedoeling dat de terminals worden onderhouden om een lange levensduur te hebben. NDP- parlementariër Melvin Bouva spreekt van een belangrijke investering en belooft dat de ontwatering in de binnenstad wordt aangepakt.

Doelend op de ontwaterings- en asfalteringswerken zei hij: "Als we kijken naar de werkzaamheden bij de Zwartenhovenbrugstraat zien we daar weer een serieuze investering. Ik hoop dat tegelijkertijd deze zichtbare zaken het antwoord is voor de mensen die zich afvragen: peh a moni deh." John Mahadewsing, voorzitter van de Particuliere Lijnbushouders Organisatie, zei dat de bushouders jaren hebben gepleit voor de terminals. Ze zijn daarom blij dat die nu zijn gerealiseerd.

"Voor de PLO is dit een mijlpaal en we hebben het volste vertrouwen dat die trend voortgezet zal worden met andere projecten." Er moet volgens de voorzitter nog veel gedaan worden in het kader van de ordening van het openbaar vervoer. De PLO wil samen met het ministerie mogelijkheden bekijken om de chaotische toestanden op de wegen te beperken. De meeste problemen doen zich voor op de route Paramaribo-Lelydorp.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina