Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Badmintonners in finale Suriname International

Badmintonners in mannendubbelfinale Suriname International

16/11/2019 03:16 - Guillano Bruce

Badmintonners in mannendubbelfinale Suriname International

 

PARAMARIBO - Suriname kan zaterdag gouden medailles in de wacht slepen tijdens de Suriname International. Omstreeks vijf uur ’s middags spelen Mitchell Wongsodikromo en Danny Chen in Ring Sport Center de finale in het mannendubbelspel tegen de Barbadianen Shae Michael Martin en Gavin Robinson.

Wongsodikromo en Chen wonnen op weg naar de eindstrijd twee partijen. In de kwartfinale kregen de Surinaamse badmintonners hun landgenoten Jason Cheung en Jun Lin Cheung klein waarna ze ook Eros Pierpont en Roche Young a Fat versloegen. Martin en Robinson wonnen van respectievelijk de Surinaamse koppels Jair Naipal/Geordan Tjon Kon Joe en Jason Chen/Kevin Karg. Wongsodikromo en Chen kunnen tegen het topgeplaatste duo Martin/Robinson voor de enige Surinaamse hoofdprijs zorgen/

Intussen heeft het gastland al zes bronzen medailles in de wacht gesleept. Deze werden allemaal behaald in het dubbelspel en kwamen op naam van de koppels Chen/Karg en Pierpont/Young A Fat (mannendubbel), Imani Mangroe/Chaista Soemodipoero en Kayleigh Moenne/Faith Sariman (vrouwendubbel) en Tjon Kon Joe/Imani Mangroe en Kevin Yao Lin Zou/Anjali Paragsingh.

In het enkelspel lukte het geen van de 21 Surinaamse spelers (vijftien mannen, zes vrouwen) in de prijzen te vallen. Nationaal kampioen Sören Opti was de grootste kanshebber maar hij verloor in de tweede ronde van Brian Yang, de Canadees die enkele maanden terug nog zilver in de wacht sleepte tijdens de Pan-Amerikaanse Spelen in Peru.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina