Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Tjon En Fa stijgt op wereldranglijst

Tjon En Fa stijgt naar zevende plaats wereldranglijst

15/11/2019 13:31 - Terence Oosterwolde

Thumbs up van en voor Jaïr Tjon En Fa nadat hij is gestegen op de wereldranglijst.

Thumbs up van en voor Jaïr Tjon En Fa nadat hij is gestegen op de wereldranglijst. Foto: Getty Images / Giuseppe Bellini  

PARAMARIBO - Zijn achtste plaats op de 200 meter sprint tijdens de UCI Track Cycling World Cup-race in Glasgow, Schotland heeft erin geresulteerd dat Jaïr Tjon En Fa vijf plaatsen is gestegen op de wereldranglijst. De 26-jarige Surinaamse baanwielrenner is nu zevende met 2.091 punten.

In Glasgow - tijdens de tweede etappe van het World Cup-seizoen - debuteerde Tjon En Fa met de achtste plek. Hij verloor in de kwartfinales van de Japanner Tomohiro Fukaya. Daarvoor had hij de Australiër Thomas Clarke (zestiende finales) en de Duitser Stefan Botticher (achtste finales) verslagen. In de kwalificaties had de Surinamer de twaalfde tijd neergezet: 9,811 seconden. Tjon En Fa is ook van plan mee te doen aan de derde etappe van het World Cup-seizoen in Hong Kong (29 november-1 december).

In de top zes van de wereldranglijst is er geen verandering. De 22-jarige Harry Lavreysen van Nederland, die in Glasgow de gouden medaille veroverde, blijft koploper met 3.070 punten. De 24-jarige Pool Mateusz Rudyk, vierde in Glasgow, is tweede met 3.050 punten. De derde plek is voor de 26-jarige Nederlander Jeffrey Hoogland (zilver in Glasgow) met 2.935. Nicholas Paul van Trinidad en Tobago bezet positie vier met 2.420 punten, gevolgd door de Australiër Matthew Glaetzer (2.302,50) en de Rus Denis Dmitriev (2.270).

Fukaya (29 jaar), die van Tjon En Fa won en in Glasgow brons pakte, steeg zes plekken op de recentste wereldranglijst. Hij zit precies achter Tjon En Fa op de achtste positie. Het verschil tussen de twee is slechts zes punten: 2.091 om 2.085 punten.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina