Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Premier Barbados komt weer naar Suriname

Premier Barbados komt weer naar Suriname

15/11/2019 23:03

Premier Mia Mottley en president Desiré Bouterse tijdens haar vorig bezoek.

Premier Mia Mottley en president Desiré Bouterse tijdens haar vorig bezoek. Foto: NII  

PARAMARIBO - Premier Mia Mottley van Barbados doet Suriname voor de tweede keer aan voor een werkbezoek. Ze arriveert zondag voor een driedaags werkbezoek, meldt het NII vrijdag

Tijdens haar aanwezigheid zullen de overeenkomsten en afspraken die tijdens haar eerste bezoek in 2018 met Suriname zijn gemaakt verder worden besproken. Op tafel liggen er ook nieuwe samenwerkingsovereenkomsten op het gebied van mijnbouw, toerisme en landbouw.

Mottley wordt in Suriname verwelkomd als aanstaande voorzitter van de Caricom. Suriname zou deze functie in januari 2020 overnemen, maar vanwege het drukke verkiezingsjaar is aan Barbados gevraagd het voorzitterschap over te nemen.

Suriname en Barbados onderhouden sedert 1978 - nog vóór de oprichting van de Caricom -diplomatieke banden. Echter, de relatie tussen de twee landen biedt nog altijd ruimte voor verdieping. Mottley heeft recent ondernemers van het eiland opgeroepen om in Suriname te investeren.

Suriname was het eerste Caricom-land dat door Mottley werd bezocht nadat ze in 2018 regeerverantwoordelijkheid kreeg. Tijdens dat bezoek werd te Brokopondo de Brokopondo-overeenkomst getekend voor samenwerking op het gebied van transport, landbouw en luchtvaart. Mottley stelde een speciale afgezant aan in Suriname om de actiepunten te volgen.

Het werkbezoek van haar moet gezien worden tegen de achtergrond van de in 2018 overeengekomen punten. De premier zal in Suriname verschillende bezoeken afleggen. Minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken benadrukt, volgens het NII-bericht, dat de samenwerking tussen Suriname en Barbados meer is dan een economische.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina