Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Pa Cedre' is niet meer

'Pa Cedre' is niet meer

15/11/2019 20:55 - Steven Seedo

De overleden muzikant Luciën Ceder meer bekend als 'Pa Cedre'.

De overleden muzikant Luciën Ceder meer bekend als 'Pa Cedre'. Foto: Facebook Lucien Ceder  

PARAMARIBO - De muzikant Luciën Ceder, meer bekend als 'Pa Cedre', is niet meer. Hij overleed donderdag na een kortstondig ziekbed op 63-jarige leeftijd. Ceder was voorzanger en oprichter van de kasekogroep Sukru Tiki. Het is nog niet bekend wanneer de uitvaart plaatsvindt.

Ceder was volgens zijn broer Kenneth niet alleen strak als muzikant, maar ook een strenge bandleider. Hij heeft al zijn jongens opgeleid tot muzikant. "Hij had negen kinderen, drie meisjes en zes jongens. Eén van de jongens speelt in de muziekgroep Effe Anders, de rest speelt in Sukru Tiki", vertelt Kenneth aan de Ware Tijd.

Prince Wimpa Axewood van de Axewood Music Studio zegt dat met het heengaan van Ceder Suriname "een man met een goed hart" verliest. "Ik heb veel van hem geleerd. Hij was niet alleen artiest, maar ook sound engineer en monteur. Hij maakte alle apparatuur. Ik condoleer de familie met dit groot verlies."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina