Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Natio maakt geen fouten tegen Dominica

Natio maakt geen fouten tegen Dominica

15/11/2019 23:26 - Marciano Millerson

Natio won vrijdag met 4-0 van Dominica tijdens de Concacaf Nations League B-ontmoeting in groep D.

Natio won vrijdag met 4-0 van Dominica tijdens de Concacaf Nations League B-ontmoeting in groep D. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - De mannenvoetbalselectie maakt nog kans zich rechtstreeks te plaatsen voor de Concacaf Gold Cup en promotie naar League A. Het nationale team boekte vrijdagavond in het André Kamperveen Stadion een belangrijke 4-0-overwinning op Dominica tijdens de Concacaf Nations League B-ontmoeting in groep D. Natio controleerde het spel van begin tot eind, maar bracht zichzelf na rust in de problemen.

Veelvuldige fouten in de achterhoede stelden de bezoekers in de gelegenheid te scoren. Tot geluk van Suriname benutten de Dominicaanse aanvallers deze doelrijpe kansen niet. Er werd in de eerste helft op een vrij laag tempo gespeeld. Suriname was de bovenliggende partij en na een kwartier was het raak. Dimitri Apai kopte vanuit een hoekschop de openingstreffer binnen; 1-0. Natio kreeg hierna nog enkele goede scoringskansen, maar zonder resultaat.

Gleofilo Vlijter miste vijf minute vόόr rust een toegekend strafschop. Hij zag Dominica-doelman en aanvoerder Glenson Prince zijn slappe inzet stoppen. Na de pauze speelde het nationale team met meer initiatief. Enkele doelrijpe kansen werden onbenut gelaten, maar uiteindelijk zou Vlijter de score na 59 minuten spelen verdubbelen; 2-0. Hij scoorde vanuit de rebound, nadat Prince een schot van Natio debutant Nigel Hasselbaink niet onder controle wist te krijgen.

Veertien minuten later noteerde de goaltjesdief de 3-0 na goed voorbereidend werk van Apai. Twee minuten vόόr het einde van de reguliere speeltijd completeerde Apai de 4-0. De vleugelaanvaller, die op deze avond in bloedvorm verkeerde, trapte uit de rebound binnen. Wederom kon Prince een inzet van Hasselbaink niet controleren. Suriname speelt maandag zijn laatste groepswedstrijd uit tegen Nicaragua. Natio is al bijna zeker van de tweede plaats die recht geeft op het spelen van play-offwedstrijden voor plaatsing voor de Concacaf Gold Cup.

Saint Vincent en the Grenadines maakte eerder op de dag geen fout thuis en versloeg Nicaragua met 1-0. De eilanders behielden zo de koppositie in de groep. Zij hebben nu de beste papieren in handen voor promotie naar League A en rechtstreekse kwalificatie voor de Gold Cup. Bij winst van Suriname maandag en een nederlaag of gelijkspel van Saint Vincent zal Suriname de nummer één positie veroveren.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina