Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Jeugdtandverzorging breidt dienstverlening uit

Jeugdtandverzorging breidt dienstverlening uit

15/11/2019 04:23 - Lloyd Djendje

Gebitscontrole bij de Jeugdtandverzorging.

Gebitscontrole bij de Jeugdtandverzorging. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Stichting Jeugdtandverzorging (JTV) heeft sommige tarieven verhoogd, maar loopt toch achter bij de reguliere tandartsen. De verhoging is noodzakelijk door de koersontwikkeling. De laatste tariefsaanpassing dateert van 2016.

Terwijl aan de ene kant de tarieven licht verhoogd zijn, wordt aan de andere kant de dienstverlening uitgebreid. Zo is in het gebouw van de Regionale Gezondheidsdienst te Santodorp een polikliniek geopend en wordt in samenwerking met het dorpsbestuur van Pokigron en met financiering door het ministerie van Volksgezondheid ook daar nu een kliniek gebouwd.

Ruim een week geleden heeft Stichting JTV een mediatheek bij haar hoofdkantoor aan de Kernkampweg geopend, dankzij financiering van de bouw door het Staatsoliefonds. De JTV betaalt zelf de inrichtingskosten.De apparatuur wordt binnenkort uit het buitenland verwacht. Ondanks deze positierve ontwikkeling loopt niet alles gladjes. Zo moet de stichting uit eigen middelen een door de overheid aan het personeel toegezegde, maar niet betaalde 25 procent loonsverhoging, terugwerkend tot januari 2018 zelf opbrengen. Of de betaling eind deze maand zal lukken, is niet duidelijk.

Voor de lopende zaken moet het geld komen uit subsidie van de overheid en de eigen opbrengsten van de poliklinieken. De subsidie is niet toereikend, terwijl de stichting bewust sociale tarieven hanteert voor de dienstverlening. "De nieuwe verhoging is totaal onvoldoende en het is niet zo dat we hiermee heel veel geld hebben", zegt directeur Mickey Pocornie. Hij wijst erop dat ook JTV groterdeels afhankelijk is van importgoederen voor de tandheelkunde.

Het tarief voor het trekken van een kies is verhoogd van SRD 75 naar SRD 100. Voor een vulling is er nu, ongeacht de soort, één algemeen tarief van SRD 150. Eerder werden tarieven berekend van SRD 120 en SRD 150 tot SRD 250. Het tarief voor een röntgenfoto stijgt van SRD 50 naar SRD 60. Deze aanpassingen gelden alleen voor niet-verzekerde personen en zijn begin november ingegaan. De overige tarieven, die trouwens ook al zijn achterhaald, blijven ongewijzigd.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina