Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • SLM beëindigt contract met schoonmaakbedrijf

SLM beëindigt samenwerking met schoonmaakbedrijf

14/11/2019 07:23 - Naomi Hoever

SLM beëindigt samenwerking met schoonmaakbedrijf

Foto: Facebookpagina BT Cleaning & Services  

PARAMARIBO - De Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) heeft het contract met BT Cleaning & Services per direct opgezegd. Het bedrijf heeft twintig jaar voor de luchtvaartmaatschappij gewerkt en was verantwoordelijk voor het schoonmaken van de vliegtuigen en kantoorruimtes op de luchthaven. Bepaald is dat de werkzaamheden op 31 december worden beëindigd.

In een schrijven dat SLM op 30 oktober BT Cleaning & Services heeft doen toekomen, staat vermeld dat de brief en de conceptovereenkomst die het bedrijf had opgestuurd in goede orde zijn ontvangen. Verder is aangegeven dat de overeenkomst intern is besproken en de diensten van BT Cleaning & Services zijn geëvalueerd.

"Het tarief op basis van de conceptovereenkomst is gestegen. Uit prijsvergelijking met andere bedrijven is vast komen te staan, dat wij de diensten tegen een lager tarief kunnen afnemen. Bij evaluatie van uw diensten is gebleken dat de kwaliteit van uw diensten al geruime tijd te wensen overlaat, ondanks herhaaldelijk overleg met u. Vanwege het feit dat u tegen een hoger tarief de diensten wenst aan te bieden, zijn wij genoodzaakt de overeenkomst met u te beëindigen", luidt een passage uit de brief.

De overeenkomst is per direct opgezegd maar de werkzaamheden worden op 31 december beëindigd. De Ware Tijd heeft Roy Burleson, directeur van BT Cleaning & Services, niet kunnen bereiken voor een reactie. Eerder waren werknemers van zijn bedrijf bezig een bond op te richten om te strijden voor betere arbeidsomstandigheden.

De krant verneemt dat het bedrijf dat nu zal worden belast met de schoonmaak niet alle personeelsleden van BT Cleaning & Services overneemt. Het secretariaat van de directie van SLM beloofde dat de redactie terug zou worden gebeld. Toen de krant belde om een reactie zat de directie volgens hen in een bespreking.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina