Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Toelages milieu-inspecteurs worden aangepast

Toelages milieu-inspecteurs worden aangepast

13/11/2019 15:47 - Merredith Bruce

De minister van Volksgezondheid Antoine Elias.

De minister van Volksgezondheid Antoine Elias.  

PARAMARIBO - De minister van Volksgezondheid Antoine Elias doet alvast een aanzet om te komen tot de aanpassing van toelages voor milieu-inspecteurs bij het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG). Er wordt woensdag een commissie ingesteld die het voorwerk moet doen voor de bewindsman. “De werkgroep gaat duidelijk schrijven waarom er een verhoging moet komen en dat zal aan de regering gepresenteerd worden”, zegt Elias tegen de krant.

David Bakker, voorzitter van de bond van milieu-inspecteurs was dinsdag formeel nog niet op de hoogte hiervan. Dat er een commissie zou worden ingesteld, was hen eerder wel medegedeeld door het ministerie. En omdat dit maar niet gebeurde hebben de werknemers tijdens een algemene ledenvergadering maandag besloten, om ingaande die dag in sitdownactie te gaan. Dat staat volgens Bakker nog steeds overeind.

Hij zegt dat de bond door het ministerie is uitgenodigd voor woensdag, maar er zou niet concreet zijn gezegd waarvoor. Dat het met de commissie te maken heeft, is het enige wat het bestuur heeft vernomen, zegt Bakker.

De werknemers dringen al lang aan op aanpassing van hun kleding- en vervoerstoelage. Van de veelheid aan zaken die opgelost moeten worden, zijn deze twee een heet hangijzer. Deze zaken maken deel uit van het wensenpakket 2017-2018. De vervoerstoelage bedraagt SRD 280, wat Bakker trouwens bij lange na niet voldoende vindt, omdat milieu-inspecteurs elke dag in het veld moeten gaan om inspecties te verrichten. Vooral omdat deze toelagen niet worden gerealiseerd, zijn de werknemers diverse keren in actie gegaan.

Het actiemodel dat maandag is ingegaan, komt doordat de deadline van uiterlijk 8 november waarop de commissie aanvankelijk zou worden ingesteld, is overschreden. Elias: "Ze begrijpen ook zelf dat als het drie dagen wordt uitgesteld, je ook niet meteen gaat staken." De bewindsman zegt dat hij het bestuur regelmatig ontvangt, maar maakt duidelijk dat hij als minister niet in zijn eentje beslissingen kan nemen met betrekking tot de aanpassing van toelages. Daarvoor is hij afhankelijk van het ministerie van Financiën.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina