Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Overbridge River Resort pakt volgend jaar groots uit

Overbridge River Resort pakt volgend jaar groots uit

12/11/2019 07:13 - Van onze redactie

Overbridge River Resort pakt volgend jaar groots uit

Foto: overbridge.sr  

PARAMARIBO - Overbridge River Resort start begin volgend jaar met de uitbreiding die ervoor moet zorgen dat het resort interessanter wordt voor de internationale toerist. Dat bevestigt directeur/eigenaar Henry Wong tegenover de Ware Tijd.

Hij geeft direct toe dat de investering niet is gekomen op het moment dat touroperator Tui dat had verwacht. De touroperator, die vanaf begin november twee keer per week op Suriname vliegt met de eigen vloot, bevestigde enigszins teleurgesteld te zijn in de uitgebleven investeringen in de accommodaties. "We lopen enigszins achter maar het komt wel. Het gaat niet zo goed in het land, dus een investering als deze stamp je niet zomaar uit de grond. Tui investeert zelf niet in gebouwen en infrastructuur. Dat moeten we zelf doen", zegt Wong.

Volgens hem gaat het om een investering van zes miljoen US dollar die van Overbridge een resort moet maken volgens internationale standaarden. Arjan Kers, general manager van Tui Nederland, heeft uitgelegd dat de touroperator op dit moment voor 30 procent aan vakanties verkoopt op Suriname. "Wij zien dat de sector tevreden is met het aantal toeristen dat Tui naar Suriname brengt, maar wij zijn nog niet tevreden. De capaciteit om meer vakanties te verkopen moet gelijke tred vertonen met de beschikbare accommodaties en dat moet meer zijn", aldus Kers, die bevestigt dat Tui niet investeert in accommodaties. "Ons aandeel bestaat uit het garanderen van twee vliegtuigen met passagiers elke week."

De Tui-topman is wel tevreden over de nieuwe accommodaties die er bijkomen. Een daarvan is zeker Boutique Hotel Peperpot dat "de ambiance ademt die Nederlandse toeristen aantrekt. Ook het feit dat er zoveel activiteiten aangeboden worden en er net naast het hotel een natuurpark is, maakt het een goed product", aldus Kers. De general manager van Boutique Hotel Peperpot, Jurgen de Ridder, bevestigt een goede samenwerking te hebben met Tui en zegt uit te kijken naar nog meer gasten. "We zijn tevreden met het aantal toeristen dat ons aandoet via deze touroperator. Meer gasten betekent trouwens niet alleen een groei voor ons, maar voor het toerisme in heel Suriname", vindt De Ridder.

Zowel Wong als De Ridder ziet geen heil in de acties van het Actiecomité Bezorgde SLM-burgers. Het comité trekt ten strijde tegen wat zij noemt de concurrentie van KLM en Tui die SLM volgens hen niet ten goede komt. Wong zegt dat hij geen enkel land kent waar mensen protesteren tegen de komst van meer toeristen. "Als een toerist je land bezoekt, verdient vrijwel elke sector. Dat is toch goed nieuws", stelt de eigenaar van Overbridge River Resort.

Het kapitaal dat hij nodig heeft voor de investering in het resort probeert hij zoveel mogelijk lokaal binnen te halen. "Dat lukt aardig, ook omdat er geloof is in het toerisme." Volgens hem houdt de marketingvertegenwoordiger van Overbridge River Resort de vinger aan de pols bij Tui. "Want we willen wel met hen in zee wanneer het zover is."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina