Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Oplichter veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf

Oplichter veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf

12/11/2019 02:48 - Van onze redactie

Oplichter veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf

 

PARAMARIBO - "Wat u heeft gedaan is misdadig. U heeft de vrouwen gewoon belazerd. U schijnt niet te stoppen. U bent onverbeterlijk." Zo sprak rechter Marie Mettendaf maandag toen ze Nevin G. veroordeelde tot drie jaar gevangenisstraf onvoorwaardelijk voor het oplichten van drie vrouwen.

Hij is eerder al enkele keren voor hetzelfde feit veroordeeld. Met haar vonnis nam de rechter de eis van officier van justitie Bibian Tjin Liep Shie over. De straf werkt terug tot 24 augustus toen hij werd opgepakt. Het laat zich makkelijk raden dat de veroordeelde niet blij was met het vonnis. Hoewel Nevin G. de feiten heeft toegegeven, wilde hij toch naar huis. Na de opmerkingen van de rechter liep hij duidelijk teleurgesteld terug naar de arrestantenruimte.

De man heeft in de afgelopen maanden zeker drie vrouwen opgelicht. Eén van hen hield hij voor dat ze driehonderd euro uit Nederland had ontvangen van haar broer. Hij loog haar voor dat hij een biljet van vijfhonderd euro had en vroeg of ze tweehonderd euro bij zich had als wissselgeld. Toen de vrouw hem het geld gaf, stapte hij in zijn auto en reed weg.

Een ander slachtoffer heeft hij voor SRD 1.000 en een gouden halsketting opgelicht. Hij hield contact met haar via WhatsApp. De vrouw vond hem aardig en nadat ze elkaar de eerste keer hadden ontmoet in de stad nam hij haar mee naar een pension. Nevin G. kreeg haar zover om een gouden ketting af te staan, nadat hij had beloofd een grotere en mooiere te geven. De man liet haar vervolgens in de kamer achter en koos het hazenpad. Enkele dagen daarna werd hij aangehouden door de politie.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina