Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Getuige woedend na verklaring verdachte

Getuige woedend na verklaring verdachte

12/11/2019 17:29 - Van onze redactie

Getuige woedend na verklaring verdachte

 

PARAMARIBO - Het heeft maandag een haartje gescheeld of Milano R. was in de rechtszaal aangevallen door een getuige die zegt door hem opgelicht te zijn voor SRD 200 en een gouden halsketting. “Hij vond me leuk en hij wilde iets met me. Daarom heeft hij me die gouden ketting zelf gegeven”, snikte de verdachte. De benadeelde werd furieus en wilde Milano R. te lijf gaan. De politie moest ingrijpen om dit te voorkomen.

De getuige die in het binnenland woont, verklaarde dat hij slechts twee keer heeft gesproken met de verdachte. De eerste keer zag hij hem te Zorg en Hoop nabij het vliegveld. De tweede keer kwamen ze elkaar in de binnenstad tegen. Getuige: "Hij kwam met me praten en vertelde mij verhalen over zijn leven en vroeg me of ik iets met hem wilde." Milano R. zou ook verteld hebben over de vermoorde eettenteigenaar Brielle voor diens eigen zaak.

"Toen ik dat hoorde, werd ik bang want ik woon niet in de stad, dus ik weet niet wie wie is." De getuige vertelt uit angst zelf de gouden ketting afgestaan te hebben aan de verdachte die hem later in zijn hotel opzocht en geld vroeg. Ook dat heeft hij afgestaan. "Hij nam me mee naar een politieman en daar moest ik vertellen dat ik hem de ketting vrijwillig heb gegeven", verklaarde de benadeelde.

Milano R. blijft erbij dat hij de man niet heeft opgelicht. Huilend sprak hij de beschuldigingen tegen. Hij beweert dat de getuige dronken was toen hij de ketting heeft afgegeven. Duidelijk niet geïnteresseerd in het verhaal van de verdachte, stelde rechter Marie Mettendaf de zaak uit naar 28 november. Officier van justitie Bibian Tjin Liep Sjie doet op die dag een strafvoorstel.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina