Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Badminton: Suriname International woensdag

Badminton: Suriname International woensdag

12/11/2019 21:46 - Guillano Bruce

Sören Opti is Surinames troef tijdens de Suriname International.

Sören Opti is Surinames troef tijdens de Suriname International. Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - Tientallen badmintonners komen vanaf woensdag in actie tijdens de Suriname International (SI). Voor met name Sören Opti wordt het mogelijk een zware dobber om eremetaal te veroveren in de dertiende editie van het jaarlijkse internationale toernooi in Ring Sport Center, dat tot en met zaterdag duurt.

De nationale kampioen, Surinames troef tijdens de SI, is favoriet wanneer hij woensdag om half zes in zijn eerste partij in het enkelspel landgenoot Jun Lim Cheung treft, maar daarna wacht Brian Yang. De Canadees veroverde eerder dit jaar zilver tijdens de Pan-Amerikaanse Spelen in Peru. In tegenstelling tot Yang die tweede geplaatste is, is Opti in de SI geen geplaatste speler. Ook als hij de Canadees verslaat, komt de Surinamer nog andere grote namen tegen.

Mogelijk neemt hij het in de kwartfinale op tegen de Luxemburger Robert Mann die favoriet is in zijn eersterondepartij tegen Mitchel Wongsodikromo. Mann heeft eerder in Suriname gespeeld. Hij versloeg Opti in de finale van Carebaco 2018. De Surinaamse topper zou ook nog de Cubaan Osleni Guerrero tegenkomen van wie hij verloor in Peru. De topgeplaatste Guetamalteek Kevin Cordon, die brons behaalde op de Pan-Am Games 2019, is ook van de partij.

Opti, die bezig is aan een traject op weg naar de Olympische Spelen van volgend jaar in Japan, heeft een goede voorbereiding achter de rug. Anderhalve week geleden werd hij namelijk voor de vierde achtereenvolgende keer nationaal kampioen in het enkelspel. Daarvoor deed hij in Nederland mee aan de Yonex Dutch Open waarna een trainingskamp volgde bij Cuntapay Badminton Academy.

Mangroe

Ook in het vrouwen-enkelspel zijn de Surinaamse verwachtingen ten aanzien van eremetaal niet erg hoog. Toppers als Crystal Leefmans, Santusha Ramzan en Rugshaar Ishaak hebben vanwege school niet veel gespeeld dit jaar en zijn afwezig. Imani Mangroe, die pas nog nationaal kampioen vrouwen-enkelspel werd, is Surinames beste speelster. Vivian Wang, die semikampioen werd, en Chaïsta Soemodipoero en Anjali Paragsingh, die beiden op de derde plaats eindigden, doen ook mee aan de SI. De Peruviaanse Daniela Macias is topgeplaatste en favoriet voor het goud.

Dubbelspel

In het dubbelspel vallen er hoogstwaarschijnlijk wel prijzen voor Suriname, omdat zich deze keer opvallend minder buitenlanders hebben opgegeven. In het mannendubbelspel zijn de Barbadianen Shae Michael Martin en Gavin Robinson de enige buitenlanders, terwijl bij de vrouwen het Peruviaanse koppel Macias/Danica Nishimura en het Barbadiaans duo Monyata Riviera/Sabrina Scott de gasten zijn. In het gemengd dubbelspel komen drie van de negen koppels uit Barbados.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina