Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Sollicitanten politie moeten testen zelf betalen

Sollicitanten politie moeten medische en psychologische test zelf betalen

11/11/2019 09:04 - Gilliamo Orban

Sollicitanten politie moeten medische en psychologische test zelf betalen

 

PARAMARIBO - Anders dan voorheen betaalt het Korps Politie Suriname niet langer de medische keuring en psychologische test van sollicitanten van de Basisopleiding Politie. Zij moeten dat voortaan zelf doen.

"We hebben het besluit genomen na een evaluatie, omdat mensen cruciale medische informatie verzwijgen op hun applicatieformulier en dat kost de staat nodeloos veel geld. Of je betaalt voor ze en dan willen ze van de ene op de andere dag de test niet meer doen", zegt Raoul Hellings, voorzitter van de commissie Werving en Selectie Basisopleiding Politie 2020, tegen de Ware Tijd.

De medische keuring bestaat uit drie componenten en kost SRD 400. Over het tarief voor de psychologische test wordt nog onderhandeld met psychologen. Hellings: "We hebben de schaarse financiële middelen van het korps hard nodig om de operaties en bedrijfsvoering draaiende te houden. We stoppen het geld liever daarin, in plaats van het risico van verspilling te nemen".

Hij kan zich voorstellen dat niet een ieder hiermee blij zal zijn. "We konden ook voor een model kiezen, waarbij de mensen voor hun opleiding zouden betalen, dan waren de kosten voor de sollicitant veel hoger uitgevallen." Hellings stelt dat wanneer een sollicitant bijvoorbeeld hepatitis B heeft, hij zeer waarschijnlijk niet door de selectie zal komen.

Er zijn personen die de informatie verzwijgen, denkende dat ze er door kunnen glippen. "Nu ze zelf moeten betalen, is dat een drempel voor hen en kunnen ze ervoor kiezen om de medische keuring of psychologische test niet te ondergaan."  De commissie is bezig met de sporttest waaraan ongeveer 1.100 sollicitanten zullen meedoen.

Daarna volgen de medische keuring en psychologische test. Het selectieproces wordt afgesloten met een antecedentenonderzoek. Uiteindelijk zullen vierhonderd sollicitanten geselecteerd worden voor de politieopleiding. "Dit jaar gaan honderdvijftig politiemannen met pensioen en het gat moet gedicht worden", aldus Hellings.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina