Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Kasekozanger Proeffe maakt nu urbanmuziek

Kasekozanger Proeffe maakt nu urbanmuziek

10/11/2019 15:41 - Steven Seedo

De populaire kasekozanger Proeffe.

De populaire kasekozanger Proeffe. Foto: Collectie Proeffe  

PARAMARIBO - De populaire kasekozanger Proeffe gaat een nieuwe uitdaging aan. Hij maakt nu urbanmuziek of zoals hij het zelf noemt “clubmuziek”. “Ik heb de keus gemaakt, omdat je beter kan verdienen met urban dan met kaseko”, legt hij uit aan de Ware Tijd. “Het is zeker een moeilijke keuze geweest, maar als andere artiesten het kunnen, kan ik het ook.”

De kasekodeur trekt hij niet helemaal achter zich dicht. "Ik ga af en toe ook nog een kaseko droppen." Zijn eerste urbansingle heet 'Doosje'. De video, die door Cegan Record is geproduceerd, is al op YouTube en Spotify te bewonderen. Proeffe werkt momenteel aan een ep vol urbanmuziek. Wanneer deze wordt uitgebracht, is nog niet bekend. De artiest komt in december naar Suriname voor enkele optredens en om twee nieuwe videoclips te schieten.

Proeffe (38), die eigenlijk Ernie Djemesi heet, vestigde zich op 27-jarige leeftijd vanuit Suriname in Nederland om zijn geluk te beproeven. In eigen land maakte hij deel uit van de populaire kasekoband The Survivors. In Nederland speelde hij met The Ghabiang Boys en The Rhythms. De artiest was van 2003 tot 2019 in de kaseko-scene. Deze periode noemt hij onvergetelijk. Proeffe is behalve zanger ook ondernemer.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina