Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Barbadianen aangespoord om te investeren

Barbadianen aangespoord om in Suriname te investeren

10/11/2019 09:51 - Van onze redactie

De Barbadiaanse premier Mia Mottley.

De Barbadiaanse premier Mia Mottley. Foto: Sundominica.com  

PARAMARIBO - De Barbadiaanse premier Mia Mottley heeft haar landgenoten opgeroepen te investeren in Suriname. Zij onderstreepte het belang van het onderhouden van zakenrelaties tussen de beide landen, aanvoerend dat er “fenomenale handels- en investeringsmogelijkheden zijn in dat Zuid-Amerikaanse land”.

Mottley deed de uitspraken vorige week tijdens een receptie ter ere van een Surinaamse handelsdelegatie die heeft deelgenomen aan een 'business to business forum' waaraan ongeveer vierhonderd personen deelnamen. Mottley bekeek in november vorig jaar tijdens een staatsbezoek met president Desi Bouterse de mogelijkheden om in Suriname te investeren. Zo wordt er onder andere het opzetten van een schapenfarm overwogen.

Overigens werden ook de mogelijkheden in Guyana aangehaald. "Jullie hebben wat wij niet hebben en wij hebben mogelijk wat jullie zouden willen", aldus Mottley tegenover de Surinamers en Guyanezen. Daarom vindt zij partnerschappen met de beide landen broodnodig. Zij meent dat voedsel en fruit die Barbados nodig heeft, uit andere Caricomlanden kunnen worden gehaald. "Wij besteden jaarlijks ongeveer vijf miljard US dollar aan importen om voedsel het land binnen te brengen uit landen buiten de regio. Het is nonsens en wij moeten daar een eind aan brengen."

Mottley werd in haar uitlatingen ondersteund door de minister van handel, Sandra Husbands die mogelijkheden ziet in landbouw en veeteelt, constructie, hernieuwbare energie, toerisme, onderwijs en de dienstensector. De handelsminister riep Barbadiaanse zakenlui op gebruik te maken van de voordelen die de Caricom Single Market biedt.

Zij meent dat wanneer er geïnvesteerd wordt in de drie genoemde markten er werkgelegenheid in de regio wordt geschapen. "En onze afgestudeerden hebben dan voldoende reden om te blijven en werken in de regio." Husbands meent dat de kleine economieën in de regio te lijden hebben van de grote markten en zaken zoals handelsoorlogen. Samenwerking betekent volgen Husbands dat de afhankelijkheid van de regio wordt verminderd.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina