Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Gavin Kensmil 'Player of the Game' bij debuut

Gavin Kensmil 'Player of the Game' bij debuut

07/11/2019 02:27 - Terence Oosterwolde

Gavin Kensmil 'Player of the Game' bij debuut

Surinames Gavin Kensmil werd in zijn debuutwedstrijd voor SFA uitgeroepen tot Player of the Game. Foto: SFA Athletics  

PARAMARIBO - "Ik heb een heel grote rol als leider, scorer, rebounder en verdediger", zei Gavin Kensmil aan de vooravond van zijn debuut voor de Stephen F. Austin University. Met een double-double van vijftien punten en tien rebounds met ook drie blocks kende hij woensdagavond een droomstart van zijn NCAA Division 1-seizoen.

Het werd een dubbelslag voor de Surinaamse basketballer: behalve dat hij zijn team leidde tot een 89-70 overwinning op het bezoekende LeTourneau Yellow Jackets, werd hij ook uitgeroepen tot 'Player of the Game'. De eerste wedstrijd is daarmee gegaan zoals Kensmil het seizoen heeft ingebeeld. "Ik ga in alle facetten goed moeten zijn om het team een kans te geven een goede beurt te maken", zei hij in een preview van het seizoen tegen de Ware Tijd.

In de 24 minuten die hij op het veld stond, maakte Kensmil zes van de acht schoten en benutte hij drie van de vijf vrije worpen. Acht van zijn rebounds waren aanvalsrebounds. Wel had hij negen turnovers en werd hij 'uitgefouled'. Lumberjacks, dat bij de rust al met 50-32 voorstond, werd geleid door vierdejaarsspeler Kevon Harris met achttien punten. De winnaar werd geprezen om haar diepte (tien van de twaalf spelers scoorden) en balcirculatie (zestien assists tegenover zeven voor LeTourneau).

Met de wedstrijd van Kensmil (Yellow Birds) zijn nu alle teams waar de vijf Surinaamse collegebasketballers zitten in actie gekomen. Dinsdagavond won Utah State University van Roché Grootfaam (CLD) in Division 1 met 81-73 van Montana State. The Aggies trad met slechts negen man aan. Grootfaam, die na anderhalfjaar blessureleed terugkeert op het veld, werd uit voorzorg vanwege "knee soreness" nog niet opgesteld.

Op juniorcollegeniveau boekte Dancell Leter (Yellow Birds) al twee overwinningen met Jacksonville. Tribulation Prep werd op 2 november met 117-74 verslagen. Leter debuteerde in de basis, stond twintig minuten op het veld en eindigde met acht punten, elf rebounds, drie assists en twee steals. Op 4 november werd Houston Gladiators met 98-75 verslagen. Leter had een double-double van elf punten en veertien rebounds, met nog drie blocks, drie steals en twee assists in 21 minuten.

Bij Lee College stond ook Yamill Wip (Yellow Birds) tot nu toe alle drie duels in de basis. In de 138-64 overwinning op LSC-Tomball had hij op 1 november acht punten (twee three-pointers), vier rebounds, twee assists en één steal. De volgende dag tegen Baton Rouge (95-83 zege) had Wip drie punten (één three-pointer), vier rebounds en één assist. Op 4 november tegen LSC-Kingwood (91-51) kwam hij tot twee punten, één rebound en één steal.

Cyarah Kensmil (Yellow Birds), jongere zus van Gavin Kensmil, is bezig aan haar eerste maanden bij Seward County Community College. Haar team, ook wel Lady Saints genoemd, won tot nu toe beide wedstrijden. Bethany College werd op 1 november met 94-41 verslagen. Kensmil had vijf rebounds, twee assists en één steal. De volgende dag kreeg Seward County Frank Phillips College met 80-68 klein.

Leter speelt donderdag (Odessa College), vrijdag (Western Texas College) en zaterdag (Howard Community College). Wip komt vrijdag (Howard Community College) en zaterdag (Collin County Community College) in actie. Zijn school en die van Leter zitten beide in region 14 en doen dit weekend mee aan de East vs. West Challenge. Cyarah Kensmil staat vrijdag en zaterdag op het veld tegen respectievelijk Western Oklahoma State College en Friends University.

Haar broer Gavin speelt zaterdagmiddag half vijf Surinaamse tijd met SFA in het eigen William R. Johnson Coliseum tegenover NCAA Division I-tegenstander North Carolina Central. Grootfaam en Utah State University krijgen vrijdagavond om elf uur Surinaamse tijd in Dee Glen Smith Spectrum bezoek van Weber State.

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina