Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Voorman veehouders: ‘Het komt 100 procent goed’

Voorzitter Veehoudersbond: ‘Het komt 100 procent goed’

05/11/2019 04:27 - Aidy Pinas-Agodeba

De Melkcentrale mag geen geld meer inhouden van leden van de Veehoudersbond.

De Melkcentrale mag geen geld meer inhouden van leden van de Veehoudersbond. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Na twee gesprekken met minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) hebben de melkboeren van de Veehoudersbond meer geloof in een positieve verandering. Ze vragen al jaren om meer aandacht voor de sector.

Bondsvoorzitter Mukesh Ramlakhan zegt tegen de Ware Tijd dat de boeren hoop hebben dat het met deze minister goed komt. "We hebben al twee keer vergaderd en hebben gemerkt dat hij voor verandering gaat. Het komt 100 procent goed", zegt de voorzitter.

De sector zit volgens hem al jaren met problemen die op te lossen zijn, maar waar geen aandacht voor is. De boeren hebben in de twee gesprekken nog niet volledig kunnen ingaan op alle vraagstukken, maar de minister is wel op de hoogte gesteld. Er komt een vervolgbijeenkomst.

Ramlakhan: "De bewindsman heeft bij het laatste gesprek aangegeven dat de Melkcentrale Paramaribo geen geld meer mag inhouden van de boeren die zijn aangesloten bij de Veehoudersbond. Eigenlijk begrijpen wij ook niet, waarom die inhouding wordt gedaan. De Melkcentrale moet ons volgens beschikking betalen voor melk die wij leveren. De boeren moeten voor een liter 3,75 Surinaamse dollar ontvangen, maar dat is niet altijd zo."

Door de jaren heen is de melkproductie gekelderd door onder meer ontevredenheid en onzekerheid bij de boeren. Ramlakhan is blij met het streven van de minister om jaarlijks vijf miljoen liter melk af te nemen. Hij merkt op dat de boeren zelfs in staat zijn meer dan deze hoeveelheid te produceren. Belangrijk is dat er een duidelijk tarief wordt vastgesteld. Ook vindt hij transparantie bij de Melkcentrale als afnemer noodzakelijk.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina