Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • AZP en Erasmus organiseren urologieweek

AZP en Erasmus Medisch Centrum organiseren urologieweek

05/11/2019 22:13 - Aidy Pinas-Agodeba

AZP en Erasmus Medisch Centrum organiseren urologieweek

Foto: mijngezondheidsgids.nl  

PARAMARIBO - In samenwerking met het Rotterdamse Erasmus Medisch Centrum organiseert het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) een urologieweek. Dat gebeurt ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan van urologie Erasmus Medisch Centrum. De twee instellingen werken al jaren samen en voeren van tijd tot tijd missies uit.

Ook zijn de drie urologen van het AZP in Rotterdam opgeleid. Eén van hen, Raya Ramdien, zegt tegen de Ware Tijd dat in het kader van de urologieweek drie activiteiten zijn gepland: twee informatieavonden en een openbaar spreekuur. De eerste avond draait om kinderurologie-diagnostiek, -behandeling en -nazorg. Op de tweede avond zijn de onderwerpen prostaatkankerdiagnostiek, -screening, -behandeling en -nazorg.

Bij het openbaar spreekuur mag iedereen met urologische klachten zich aanmelden tussen tien en twaalf uur. Geïnteresseerden hoeven daarbij geen verwijs- of garantiebrief te overleggen. Tijdens de speciale week zullen er ook operaties gedaan worden. Kinderurologie houdt zich bezig met aangeboren afwijking aan de nieren, urinewegen en blaas van het mannelijk geslachtsdeel.

"We hebben niet zoveel kinderen met afwijkingen van de urinewegen hier. Deze kinderen worden operatief geholpen en een dergelijke ingreep wordt in samenwerking met een specialist uit Nederland gedaan. Kinderurologische aandoeningen komen niet veel voor, waardoor wij die expertise hier niet zo goed kunnen ontwikkelen in tegenstelling tot de kinderurologen in Nederland die frequent bezig zijn op dit gebied", zegt Ramdien.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina