Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Inspecteurs LVV getraind in herkennen plagen

Landbouwinspecteurs getraind in herkennen ziekten en plagen

03/11/2019 03:34

Inspecteurs van de afdeling Plantenbescherming en Kwaliteitskeuringen en de landbouwvoorlichters van het ministerie van LVV, tijdens de training.

Inspecteurs van de afdeling Plantenbescherming en Kwaliteitskeuringen en de landbouwvoorlichters van het ministerie van LVV, tijdens de training. Foto: NII  

PARAMARIBO - De National Plan Protection Organization (NPPO) heeft vrijdag inspecteurs van de afdeling Plantenbescherming en Kwaliteitskeuringen en de landbouwvoorlichters van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) getraind in het herkennen van ziekten en plagen bij landbouwgewassen. Dit meldt het NII zaterdag in een persbericht.

Sinds 2016 maakt de EU kenbaar dat het exportgebeuren naar Europa aandacht behoeft als het gaat om de veiligheidsaspecten. Het ministerie is al enkele maanden bezig met het treffen van dringende maatregelen. Deze training zal ook helpen voorkomen dat er nog meer intercepties worden gevonden op de Surinaamse exportwaar.

De NPPO is verantwoordelijk voor de controlewerkzaamheden van deze inspecteurs. De voorlichters en onderzoekers zullen continu worden getraind in verschillende aspecten die kunnen bijdragen aan de Goede Agrarische Praktijken van boeren. De minister neemt het als zijn plicht, dat hij zich blijft in zetten voor de waarborging van de exporten naar het buitenland.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina