Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Zeker drie doden bij overvallen in Lawa-gebied

Zeker drie doden bij overvallen in Lawa-gebied

02/11/2019 13:13 - Van onze redactie

Tijdens de roofoverval werd ook zwaar materieel in brand gestoken door de daders.

Tijdens de roofoverval werd ook zwaar materieel in brand gestoken door de daders.  

PARAMARIBO - Tijdens roofovervallen op goudzoekerskampen in het Lawa-gebied zijn vrijdagmiddag zeker drie doden gevallen. Verschillende bronnen spreken zelfs van minstens vijf slachtoffers. De redactie verneemt dat één van de doden een militair van het Nationaal Leger is. Ook een vrouw zou overleden zijn. Het andere slachtoffer moet een Braziliaanse goudzoeker zijn.

Ook zijn er zwaargewonden te betreuren. Het drama voltrok zich nabij het dorp Akontu. De rovers, vermoedelijk acht Braziliaanse mannen, hebben ernstige vernielingen aangericht en zouden enige tijd vrouwen en kinderen hebben gegijzeld. Onder meer graafmachines werden in brand gestoken.

Volgens de bewoners van het gebied zijn overvallen de laatste maanden schering en inslag. Er is wel een militaire post, maar de manschappen zijn niet opgewassen tegen de zwaarbewapende rovers.

Eenheden van de politie en het leger zijn inmiddels onderweg naar het gebied. Vermoed wordt dat de verdachten die verantwoordelijk zijn voor de moordpartij zich nog in de omgeving bevinden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen