Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Dancell Leter ready voor debuut

Dancell Leter ready voor debuut

02/11/2019 16:04 - Terence Oosterwolde

Dancell Leter ready voor debuut

Waar hij in Suriname jaren met shirtnummer 7 speelde, kreeg hij bij Jacksonville nummer 10.   Foto: collectie Dancell Leter  

PARAMARIBO - In navolging van Yamill Wip en Cyarah Kensmil maakt Dancell Leter zaterdag waarschijnlijk zijn officieel debuut in de Verenigde Staten. Waarschijnlijk omdat de Surinaamse basketballer met een lichte blessure kampt en de kans bestaat dat hij uit voorzorg aan de kant wordt gehouden.

Leter zelf denkt dat hij zaterdagavond normaal op het veld staat wanneer Jacksonville College het in eigen sporthal opneemt tegen Tribulation Prep. Hij zat met een blessure aan zijn grote teen (sprained big toe) en miste enkele trainingen op advies van de verzorging. "De coach zei me ook om het rustig aan te nemen, want het wordt een lang seizoen", aldus Leter in gesprek met de Ware Tijd.

Vrijdag heeft hij wel meegedaan met de training, "dus denk ik wel dat hij me gaat laten spelen". Tegenstander Tribulation Prep moet volgens Leter sowieso te pakken zijn. "Ik denk dat we ready zijn voor het seizoen. Ik zag het schema en die games zijn achterelkaar tot februari, maar ik kijk ernaar uit." Tussen 2 en 25 november speelt Jacksonville tien duels. In december is het rustig met slechts vier, maar in januari en februari 2020 neemt de frequentie weer toe.

Het groot aantal wedstrijden in relatief korte tijd is 'nieuw' voor de Surinamers. "Alleen tijdens de play-off speelden we zo kort na elkaar in Suriname", aldus Leter. Overigens, hij denkt er geen moeite mee te zullen hebben. "Het gaat meer om goed voor je lichaam te zorgen dan wat anders. Ik moet ervoor zorgen dat ik genoeg drink en goed eet. Als ik me daarop focus en healthy ben kan het niet misgaan."

Over zichzelf is Leter, die Suriname verliet als tweevoudig 'Basketballer van het Jaar', duidelijk. "Ik ben sowieso ready! De preseasontrainingen hebben ervoor gezorgd dat ik ready ben." Voor hem was het twee maanden lang elke dag kwart over vijf 's morgens in de gym zijn, daarna individuele trainingen om kwart over acht, vervolgens naar school en om kwart voor één weer een individuele training, voordat de cyclus werd afgesloten met een teamtraining om vier uur.

Leter vindt dat hij zich snel heeft weten aan te passen. Van coach Louis Truscott kreeg hij te horen dat hij op de 1 (point-guard), 3 (small-forward) of 4 (power-forward) gaat spelen. "Ik kan dus in elke rotatie mee." De Surinamer weet wel nog niet of hij een basisspeler wordt of off the bench zal komen, omdat de coach verschillende formaties uitprobeert. Tijdens de scrimmages in het voorseizoen is Leter wel enkele keren gestart, dus is het even afwachten.

Wat hij zeker weet is dat hij van plan is het tot een goed einde te brengen. "Dit (in Amerika basketballen, ... red.) is iets wat ik altijd heb gewild. Dus ik heb niet echt motivation nodig om mijn beste beentje voor te zetten." Op 9 augustus maakte de Surinaamse Basketbalassociatie (SBA) het vertrek van Leter bekend. De "prachtige scholarship" zou zijn bereikt "na grote inspanning" van de SBA en Mario Davis, organisator van het Exposure Camp op Trinidad en Tobago, waar Leter in 2016 en 2018 in participeerde.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina