Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • PA’s stellen minister Getrouw ultimatum

PA’s stellen minister Getrouw ultimatum

01/11/2019 02:19 - Gilliamo Orban

PA’s stellen minister Getrouw ultimatum

Foto: kpa suriname  

PARAMARIBO - Leden van de Bond Penitentiaire Ambtenaren in Suriname eisen dat minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie uiterlijk woensdag de toezeggingen nakomt, die hij in februari heeft gedaan tijdens een algemene ledenvergadering (alv) van de bond. Het gaat om het bewerkstelligen van secundaire voorzieningen zoals meubilair, uitrusting en wapens, de verbetering van de rechtpositie van cipiers en het realiseren van een eigen loonreeks.

Getrouw had volgens de penitentiaire ambtenaren beloofd dat de zaken binnen een halfjaar zouden worden gerealiseerd, maar acht maanden verder is de situatie niet veranderd. "Na 6 november stellen wij ons niet aansprakelijk voor de standpunten die genomen zullen worden tijdens een algemene ledenvergadering, ingeval wij geen bevredigend antwoord van u krijgen", staat in het schrijven dat het bondsbestuur woensdag heeft gestuurd naar Getrouw.

Het gaat in principe om een motie, die is aangenomen tijdens de alv van dinsdagavond en vervolgens is doorgeleid naar de minister. "Wij hebben in de afgelopen periode geduldig gewacht en hebben u de ruimte gegeven om zaken in orde te maken. Echter, het geduld is nu opgeraakt", vervolgt de brief. Getrouw was niet bereikbaar voor commentaar.

Fungerend voorzitter Max Breinburg jr. vindt dat het gaat om een "realistische eis" van leden om uiterlijk woensdag hun zaken te bewerkstelligen. De bond had tot gisteren in de late middag nog geen uitnodiging gekregen van de minister. De penitentiaire ambtenaren kampen met een tekort aan onder meer kleding en schoeisel.

Het personeel komt volgens Breinburg jr. "half geüniformeerd" naar het werk. "De mensen moeten herkend worden aan hun kleding", vindt hij. Wat betreft de verbetering van de rechtspositie van de cipiers gaat het onder meer om het aanpassen van het salaris wanneer ze zijn bevorderd. "De mensen moeten een beschikking krijgen en het salaris dat hieraan is gekoppeld." Ook pleit de bond voor een eigen loonreeks waardoor het salaris wordt verhoogd.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen