Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Ook Wendel Setropawiro naar WK-bodybuilding

Ook Wendel Setropawiro naar WK-bodybuilding

01/11/2019 21:40 - Terence Oosterwolde

Ook Wendel Setropawiro naar WK-bodybuilding

Wendel Setropawiro plaatste zich met een wildcard voor de wereldkampioenschappen bodybuilding. Foto: IFBB Elite Pro  

PARAMARIBO - Na Eddy Wilson en Soepe Koese heeft ook Wendel Setropawiro zich gekwalificeerd voor de tweede IFBB Elite World Championships in Tarragona, Spanje. De drie Surinamers staan zaterdag op de planken in de openklasse van het onderdeel bodybuilding.

Earnie Eenig, ondervoorzitter van de Surinaamse Bodybuilding- en Weightliftingbond, houdt de Ware Tijd desgevraagd voor dat Setropawiro op de valreep te horen kreeg dat hij naar de wereldkampioenschappen (WK) mocht. "Hij was sowieso in training omdat zijn goal was de WK te halen. Na zijn vorig toernooi is hij daarom in Europa gebleven."

Eenig verduidelijkt dat Setropawiro "stand-by" was. "Je weet namelijk pas hoe of wat wanneer je officieel bericht hebt gehad van de organisatie indien het gaat om een wildcard. Men heeft gekeken naar de rangschikking en het puntensysteem." Wilson en Koese wisten in respectievelijk juli en augustus al dat ze naar de WK gingen.

Dat Suriname drie man op het mondiale toernooi heeft is voor Eenig zowel "een hoogtepunt" als "een prestatie". "Het is voor het eerst dat Suriname met drie man in een dergelijke competitie staat." Wilson, Koese en Setropawiro zitten in de openklasse bodybuilding met acht anderen. De wedstrijd wordt gehouden in het Tarragona Trade Fair and Congress Centre.

Volgens de ondervoorzitter wordt het voor de Surinamers "niet gewoon meedoen of ervaring opdoen". "Ze zijn er om het de concurrentie lastig te maken en prijzen te pakken. Het zou helemaal te gek zijn als ze de finale halen, de top drie of vijf." Het deelnemers noemt Eenig "tof". "Het is een kleine groep, maar het is the best of the best. Het belooft wat te worden."

De tweede IFBB Elite World Championships zijn vrijdag begonnen en eindigen zondag. Ruim honderd participanten staan op de planken. De onderdelen zijn bikini fitness (22), men's physique (20), wellness fitness (16), body fitness (13), bodybuilding open (11), men's classic physique (10), women's physique (8) en women's fitness (4).

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina