Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Volleybalselectie internationaal geschorst

Volleybalselectie uitgesloten van internationale deelname

29/10/2019 19:31 - John Zaalman

Spelers van Suriname poweren elkaar vóòr de start van de wedstrijd tegen Argentinië in Mexico. De nationale volleybalselectie en de individuele spelers zijn uitgesloten van deelname aan internationale evenementen.

Spelers van Suriname poweren elkaar vóòr de start van de wedstrijd tegen Argentinië in Mexico. De nationale volleybalselectie en de individuele spelers zijn uitgesloten van deelname aan internationale evenementen. Foto: John Zaalman  

PARAMARIBO - Suriname mag voorlopig niet meedoen aan internationale volleybaltoernooien. Dat is het gevolg van de late terugtrekking eerder dit jaar uit de Continental Volleyball Championship in Winnipeg, Canada.

De boete van 20.000 US dollar staat ook nog recht overeind, terwijl anderzijds alle fondsen in de ijskast zijn gestopt. Spelers mogen door de sanctie ook niet als individu ingaan op uitnodigingen. TeamSu had in september moeten uitkomen in het achtlandenevenement, tegen de latere kampioen Cuba, gastheer Canada en andere landen.

Verdy Getrouw bevestigt de slechte tijding. "Het was overmacht, maar we proberen er alles aan te doen om de sanctie terug te draaien", aldus de gewezen voorzitter van de Surinaamse Volleybalbond. Huidige preses Lionel Blokland zegt dat zijn bestuur de zaak zal aankaarten bij de North, Central America and Caribbean Volleyball Confederation. "We hopen het dit jaar nog recht te trekken."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina