Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Kunst ingezet voor bewustwording SDG's

Kunst ingezet voor bewustwording SDG's

24/10/2019 23:09 - Tascha Aveloo

Een beeld van VN-werkers op weg naar werk in het binnenland.

Een beeld van VN-werkers op weg naar werk in het binnenland. Foto: Facebook/ Coll. UN Suriname  

PARAMARIBO - In verband met de dag van de Verenigde Naties (VN) is er vrijdag en zaterdag in Fort Zeelandia een expo waarbij de Sustainable Development Goals (SDG’s) centraal staan. “We willen bewustwording creëren over het werk dat de VN doet in Suriname alsook over de belangrijke SDG’s, binnen Surinames context”, legt expocoördinator Michelle Belfor uit. Op 25 oktober bestaat de VN 74 jaar.

De SDG's vervangen de millenniumdoelstellingen die eind 2015 zijn vervallen en zijn vanaf 2016 tot en met 2030 van kracht. "Eén van de doelen is beëindiging van armoede overal en in al haar vormen. Ook nummer zeventien - partnerschappen - is een heel belangrijke, omdat het belangrijk is dat we samenwerken aan het bereiken van deze doelen. Het is bedoeld om een duurzame wereld te creëren", vertelt Belfor. Zij noemt het van essentieel belang dat mensen deze doelen kennen.

De expositie is heel dynamisch. Zo zal een kunstenaar ter plekke een werk vervaardigen. Er is buiten een mini-theater opgezet. Er is ook digital art waar mensen Suriname op een andere manier kunnen zien. "Op de eerste verdieping is er een soort Verenigde Naties-dorp opgericht. De inaugurele toespraak van wijlen premier Henck Arron bij de toetreding van Suriname tot de VN is ook te zien. We hebben een polaroid-booth. Daar kan je een foto laten maken en die wordt dan direct ontwikkeld."

De bezoekers van de expo zullen gevraagd worden om hun persoonlijke commitment aan het realiseren van de SDG op te schrijven. "Bijvoorbeeld: 'ik ga vegetariër worden om te helpen bij het bereiken van de klimaatdoelen. We hebben Toepi met spoken word, kunstenaar Overdo Berghout en Micheal die de live streaming van het evenement zal doen. We vragen ook wat bezoekers als het belangrijkste doel beschouwen. Hierdoor kunnen we te weten komen wat mensen als prioriteit ervaren in Suriname."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina