Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bisessar krijgt award voor duurzame landbouw

Green Grow Garden uitgeroepen tot duurzaamste landbouwbedrijf

24/10/2019 19:22 - Sharon Singh

De drie landbouwers die kans maakten op de award voor het duurzaamste mkb-landbouwbedrijf. Radjen Bisessar van Green Grow Garden (midden) werd uitgeroepen tot duurzaamste landbouwer.

De drie landbouwers die kans maakten op de award voor het duurzaamste mkb-landbouwbedrijf. Radjen Bisessar van Green Grow Garden (midden) werd uitgeroepen tot duurzaamste landbouwer. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - Voor de achtste keer is de award voor het duurzaamste mkb-landbouwbedrijf uitgereikt door Stichting Duurzame Ontwikkeling Nederland Suriname. Radjen Bisessar van Green Grow Garden is donderdag uitgeroepen tot duurzaamste landbouwer van Suriname. De tweede en derde prijs gingen respectievelijk naar Saba Farm en Spirits Grun2. Er waren in totaal negentien genomineerden.

Doorslaggevend bij de beoordeling is dat Green Grow Garden voornamelijk biologische middelen gebruikt, waarbij de veiligheidsaspecten in acht worden genomen. "Het was een nek-aan-nekrace geworden. Dit is een mooi gebaar naar de landbouwers toe", vertelt Bisessar. Hij teelt slablad, paprika en tomaat.

"Bij het telen komt zoveel kijken, vooral als je veilige groente cultiveert. Het gaat gepaard met zware investeringen, maar je hebt geen andere keus. Wat je vooral niet moet doen is wachten totdat je schimmels en andere ziektes krijgt, want dan zal je met zware middelen moeten bestrijden."

Hij vertelt dat de landbouw hem met de paplepel is ingegoten. "Ik had geen speelgoed, wel een tyap." Voorafgaand aan de nominaties was er een congres dat in het teken stond van teelttechnieken, zaden en irrigatie. Dit landbouwcongres wordt jaarlijks georganiseerd door de stichting met als doel kennis en bewustwording over het belang van duurzame landbouw in Suriname te vergroten.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina