Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Moeder gaf stiefvader toestemming voor ontucht

Moeder gaf stiefvader toestemming voor ontucht met dochters

23/10/2019 05:01 - Van onze redactie

Moeder gaf stiefvader toestemming voor ontucht met dochters

 

PARAMARIBO - "Terwijl u in de kamer bent en uw meisjes naar u kijken, is hij bezig en u zegt niets. Hoe dan?" vroeg rechter Duncan Nanhoe dinsdag aan Jane M., die samen met haar partner Swadi S. terechtstaat. Met toestemming van de vrouw heeft de man zijn twee minderjarige stiefdochters seksueel misbruikt.

De rechter wilde van de vrouw weten hoe het kon dat zij het eens was met de zaak. Jane M. reageerde kalm op de vragen van Nanhoe en zei dat ze niet anders kon. "Het leek alsof iets mij vasthield. Ik weet het niet hoor. Ik kon niet uit die situatie."

Van de twee meisjes verscheen dinsdag alleen de nu zeventienjarige S.R. Zij werd in de raadkamer gehoord. De rechter vertelde haar dat ze niet verplicht is een verklaring af te leggen, maar ze wilde dat wel doen.

De ontucht had plaats tussen 2015 en mei 2019. Volgens de oudste dochter heeft haar moeder ingestemd en was ze er bij toen Swadi S. zich aan de kinderen vergreep. De man onderschreef deze verklaring, nadat de rechter hem en zijn partner had aangesproken.

Hij vertelde dat Jane M. hem onder druk zette tot seks met haar twee dochters. De vrouw zou hem hebben aangeboden dat hij haar kinderen seksueel mocht misbruiken, als zij bij hem mocht blijven inwonen. Hij stemde toe.

Swadi S. vertelde hoe het eraan toeging. "Mijn vrouw stuurde mij naar de meisjes. Ik deed het vaker onder druk", zei hij, terwijl hij oogcontact vermeed met zijn vrouw die naar hem staarde.

Advocaat Frank Truideman zei dat hij vragen zal stellen nadat ook het tweede meisje is gehoord. Dat zal op de vervolgzitting van 26 november gebeuren. Dan moet de politie ervoor zorgen dat het meisje er is.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina