Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Dean Gorré krijgt eigen sportveld

Dean Gorré krijgt eigen sportveld

23/10/2019 16:55 - Van onze redactie

Dean Gorré krijgt eigen sportveld

Surinames bondscoach Dean Gorré is zaterdag in Hoogvliet waar een sportveld naar hem wordt vernoemd. Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - Een mini-voetbalveld en speelveld met toestellen in het Nederlandse Hoogvliet worden op 26 oktober, aan de vooravond van Divali, omgedoopt tot het Dean Gorré-sportveld. Het initiatief komt van de stichting Satya Dharma.

In een persbericht laat Ramon Ramsodit weten dat na een intensieve lobby van hem en oud-Tweede Kamerlid Harry van Bommel, de gemeente heeft ingestemd om het sportveld in Hoogvliet te vernoemen naar Gorré. De 49-jarige in Paramaribo geboren voetballer zal persoonlijk aanwezig zijn bij de festiviteiten.

De keuze voor Hoogvliet is makkelijk te verklaren: Gorré, bondscoach van de nationale voetbalselectie van Suriname, is namelijk afkomstig uit Hoogvliet. Hij voetbalde voor de plaatselijke club, voordat hij in 1988 debuteerde in het betaald voetbal bij SVV in Schiedam. Verder kwam hij uit voor SVV/Dordrecht '90, Feyenoord, Groningen en Ajax.

Na het behalen van zijn trainerspapieren coachte Gorré diverse teams. In 2015 werd hij voor het eerst bondscoach van Suriname. Na een teleurstellende periode ging hij aan de slag als scout van het Engelse Reading. In juli 2018 tekende hij een tweejarig contract met de Surinaamse Voetbalbond om weer als bondscoach van Suriname aan de slag te gaan.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina