Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • TUI voelt zich welkom in Suriname

TUI voelt zich welkom in Suriname

22/10/2019 15:34 - Van onze redactie

TUI voelt zich welkom in Suriname

Arjan Kers, topman van TUI Nederland, is op bliksembezoek in Suriname. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - "We wilden weten of we nog wel welkom zijn", zegt Arjan Kers, managing director van TUI Nederland over het twee dagen durende bliksembezoek van de leiding van deze reisorganisatie aan Suriname. "Het is een vriendelijkheidsbezoek waarbij wij tot de conclusie zijn gekomen dat we nog zeer welkom zijn in Suriname", aldus Kers, die samen reist met Manfred Lahey, manager product verre bestemmingen.

De twijfels van de reisorganisatie zijn mede ingegeven door de protesten begin van de maand waarbij het Actiecomité Bezorgde SLM-burgers met een kleine groep mensen protesteerde tegen de plannen van onder meer TUI om vanaf 2 november zelfstandig twee keer in de week te vliegen naar Suriname. Volgens het comité zouden deze plannen in combinatie met de toegenomen vluchten van de KLM ervoor zorgen dat SLM de das wordt omgedaan.

Kers: "Ik denk dat het belangrijk is dat mensen weten dat we een heel ander segment naar Suriname brengen dan de ticket-only-koper. Ons aandeel bestaat voor 30 procent uit mensen die vakanties boeken. Zij gaan in de hotels zitten en maken reisjes en geven veel meer uit dan de toerist die hier op familiebezoek is." Hij benadrukt dat deze groep een groot voordeel betekent voor de economie van het land.

Kers ontkent hiermee met klem dat het de bedoeling is van TUI om samen met de KLM de SLM van de markt te vegen zoals het Actiecomité Bezorgde SLM-burgers suggereert. "Integendeel, we hebben de afgelopen drie jaar ruim geïnvesteerd in de promotie van de bestemming Suriname. Dat heeft zeker ook voordelen opgeleverd voor zowel de SLM als de KLM", aldus Kers.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina