Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Import Johnson's babypoeder niet in gevaar

Import en distributie Johnson's babypoeder niet in gevaar

22/10/2019 00:00 - Merredith Bruce

Import en distributie Johnson's babypoeder niet in gevaar

Johnson & Johnson heeft een enkele batch van zijn babypoeder teruggeroepen nadat er sporen van asbest werden aangetroffen in een fles. Foto: Getty Images / Justin Sullivan  

PARAMARIBO - De terugroepactie van Johnson’s babypoeder in de Verenigde Staten (VS) heeft vooralsnog geen invloed op de import en distributie van dit product in Suriname. Dit verneemt de Ware Tijd van HEM Suriname, de officiële importeur en distributeur van het product in het land.

Het Amerikaans bedrijf Johnson & Johnson dat dit merk vervaardigt, heeft vrijdag uit voorzorg 33.000 flessen babypoeder in de VS teruggeroepen nadat het Amerikaans Agentschap voor Voedselveiligheid (FDA) via een test sporen van asbest vond in een online gekochte fles.

De farmaceutische onderneming schrijft in een persverklaring op haar website dat het "ondanks de gerapporteerde lage niveaus" toch heeft besloten om uit voorzorg een "vrijwillige terugroepactie" te beginnen naar de voorraad waaruit het geteste monster is genomen.

Naomi Drepaul, businessmanager personal care bij HEM Suriname, zegt dat de importeur de zaak op de voet volgt. "We zijn nu bezig met de leverancier in het buitenland, want we willen een officiële statement." Volgens Johnson & Johnson beperkt de terugroepactie zich tot een partij flessen die in 2018 in de VS is geproduceerd en gedistribueerd. De betreffende partij is nooit binnengebracht door de HEM, zegt Drepaul.

De voorraad die het bedrijf nu heeft, wordt volgens haar normaal doorverkocht. De importeur is zich evenwel bewust van mogelijke impact die de recente berichtgeving kan hebben op personen die dit merk gebruiken. Martina Amatoemar, marketingmanager van Kirpalani, één van de wederverkopers van Johnson's babypoeder, zegt dat haar onderneming tot op dit moment geen terugval merkt in de verkoop. "Wij blijven het volgen en gaan zeker terug naar de leverancier om te weten wat de status is."

Johnson & Johnson ligt al enige tijd onder vuur vanwege beweringen dat zijn talkproducten kankerverwekkende stoffen bevatten. Internationale media meldden dat er 15.500 schadeclaims zijn ingediend tegen de multinational, van personen die beweren dat ze kanker hebben gekregen door producten van het bedrijf die asbest zouden bevatten. Johnson & Johnson ontkent deze beweringen in de persverklaring en verzekert, met verwijzing naar eerdere tests, de veiligheid van zijn producten.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina