Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • CTSS: Centrale Bank is ook zaalvoetbaltitel kwijt

CTSS: Centrale Bank is ook zaalvoetbaltitel kwijt

22/10/2019 01:32 - Frank Finisie

CTSS: Centrale Bank is ook zaalvoetbaltitel kwijt

Furgill Pinas van CBvS (l) sprint voorbij Joal Menes van SWM (r). Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - Na de veldvoetbaltitel is de Centrale Bank van Suriname (CBvS) ook haar zaalvoetbalkroon kwijt in het Centraal Toernooi van Sporten voor Staatsbedrijven (CTSS). De Surinaamsche Waterleidingmaatschappij (SWM) was maandagavond de boosdoener in de Ismay van Wilgen Sporthal.

Na een spannende wedstrijd met enkele controversiële beslissingen moesten vrije schoppen de beslissing brengen. SWM was in de shoot-out beter en zegevierde met 3-2. Na de reguliere speeltijd was de stand 1-1.

Na een aftastend begin brak Raymond Misasie de wedstrijd in de veertiende minuut open. Hij schoot de 1-0 hard en laag langs keeper Harold Blokland in het CBvS-doel. De bankiers deden er alles aan om terug te slaan, maar vonden steeds de SWM-sluitpost op hun weg.

Ondanks vermoeidheidsverschijnselen bij het gros van CBvS zocht deze ploeg nadrukkelijker de aanval op na de rust. Dat resulteerde in de gelijkmaker van Alfredo Fonkel, die met de punt van zijn schoen de score in evenwicht bracht: 1-1.

De treffer maakte veel los bij SWM en haar aanhang die hun onvrede over het arbitrale besluit niet onder stoelen of banken stak. Volgens de waterleverancier was er een overtreding aan het doelpunt voorafgegaan. Ondanks protesten werd de goal gehandhaafd.

Omdat er daarna niet meer werd gescoord, moesten vrije schoppen de beslissing brengen. Voor de CBvS ging het al bij de eerste trap fout; Otmar Moor knalde zijn inzet keihard op de linkerpaal. Bij de vierde inzet deed Blokland hetzelfde, maar dan op de rechterpaal.

Omdat SWM daarna wel zijn vierde trap verzilverde, was de finaleplek binnen. In de eindstrijd wacht het Staatsziekenfonds, dat Telesur met 3-0 van zich afschudde. Het wordt de derde finale tussen SZF en SWM. Zowel in 1999 als 2016 kwam SZF, dat op zijn vijfde titel aast, als winnaar uit de bus.

In tegenstelling tot zaterdagavond bij het onderdeel voetbal toen zijn ploeg werd gewipt, wilde SWM-coach Jerry Linger na de winst de Ware Tijd wel te woord staan. "Het was een spannende wedstrijd. Soms moet je ook geluk hebben aan je zij en dat hadden wij vandaag", zei hij.

CBvS-trainer Gino Brandon stak de hand in eigen boezem. "Het heeft aan onszelf gelegen. De juiste pass kwam niet op de juiste moment en de afronding heeft ons de das omgedaan."

Overige uitslagen: Staatsolie - EBS 4-2; SZF - Telesur 3-0; KPS - SLM 6-3.

Schema vrijdag: EBS - SLM (zevende/achtste plaats); Staatsolie - KPS (vijfde/zesde plaats); Telesur - CBvS (derde/vierde plaats); SZF - SWM (finale). 

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina