Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Advocaten willen vrijspraak roofmoord Kraka

Advocaten willen vrijspraak roofmoord Kraka

22/10/2019 03:03 - Van onze redactie

Advocaten willen vrijspraak in zaak-Kraka

 

PARAMARIBO - De advocaten Murwin Dubois, Benito Pick en Arjan Ramlakhan hebben maandag stevig verweer gevoerd tegen de bewijsvoering en strafeis van officier van justitie Shanta Mahadew. Ze vinden dat hun cliënten Virbian W., Clyde H. en Jurvin B. moeten worden vrijgesproken van alle beschuldigingen over betrokkenheid in de roofmoord te Kraka, waarbij op 7 juni 2018 twee doden vielen.

Volgens het Openbaar Ministerie zouden alle drie verdachten een wezenlijk aandeel hebben gehad in de beroving. Hoewel zij niet bij de beroving aanwezig waren, worden ze toch schuldig geacht. In juni eiste Mahadew tegen Clyde H. en Jurvin B. elk dertig jaar onvoorwaardelijk. Virbian W. riskeert vijftien jaar cel.

Clyde H., ex-medewerker van het bedrijf Boss Enterprises, zou informatie hebben verstrekt aan Milton F. die als het brein wordt gezien. Volgens het onderzoek heeft Virbian W. het wapen aan de rovers gegeven, terwijl Jurvin B. de schutters naar Para heeft vervoerd en hen na hun snode daad weer heeft opgehaald.

De advocaten benadrukten dat het bewijs niet is geleverd. "Mijn cliënt heeft inderdaad gesproken over zijn vorige werkgever, maar hij had geen criminele intentie. Bovendien, hij had geen informatie over de dag waarop het goud naar de stad zou komen", zei Pick over Clyde H. Hij wees erop dat meerdere verklaringen lijnrecht tegenover elkaar staan. "Ik vraag me af waarom deze zaken worden overgenomen door de officier."

Zijn collega Dubois onderstreepte dat Virbian W. het wapen slechts had willen verkopen omdat hij van Melvin A. had gehoord dat iemand in het binnenland het zou willen kopen. Na de beroving heeft Melvin A. het terugbezorgd met de mededeling dat de verkoop niet kon doorgaan. De advocaat benadrukte dat zijn cliënt onmogelijk kennis kon hebben gedragen van de roof. Ramlakhan zei dat zijn cliënt Jurvin B. slechts een taxirit heeft gereden.

Op 18 november voeren de overige advocaten hun pleidooi. Tegen Milton F., Melvin A., Dion B. en Fanuel D. is ook dertig jaar onvoorwaardelijk geëist. Milton V., van wie één van de wapens afkomstig is, hoorde twaalf maanden, waarvan zes voorwaardelijk, tegen zich eisen. Tijdens de beroving werden Isaak Poetisi (56), oud-journalist van de Ware Tijd en de twintigjarige Zillavana Mangkoeredjo doodgeschoten. Naderhand bleek dat de pick-up waarin de slachtoffers zaten, geen goud vervoerde zoals de rovers hadden vermoed.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina