Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Felle pleidooien in zaak-drugsvliegtuig

Advocaten fel tijdens pleidooi in zaak-drugsvliegtuig

22/10/2019 06:37 - Van onze redactie

Advocaten fel tijdens pleidooi in zaak-drugsvliegtuig

 

PARAMARIBO - "Het is allemaal klinklare onzin. De processen-verbaal kloppen totaal niet", riep advocaat Irvin Kanhai maandag meerdere keren tijdens zijn pleidooi in de zaak van het drugsvliegtuig dat op 13 maart vorig jaar in district Saramacca is geland met 488 kilo cocaïne. Hij kan zich totaal niet terugvinden in het bewijs van officier van justitie Shanta Mahadew.

Ook de manier waarop de politie het vooronderzoek heeft verricht, heeft Kanhai met de grond gelijkgemaakt. Volgens het politionele onderzoek hadden Kanhais cliënt Harti L. en Dionathan M., de bemanningsleden van het drugsvliegtuig, enkele dagen vóór hun aanhouding al een partij drugs gedropt in hetzelfde gebied.

Het duo zou samen met Radj Oedit, eigenaar van het terrein waarop het vliegtuig was geland, deel uitmaken van een criminele organisatie. "Dat is nonsens. De mannen waren voor het eerst hier", benadrukte Kanhai tegenover rechter Maureen Dayala. Volgens hem zijn die zaken slechts gezegd om de 'fantasie' te laten kloppen.

Kanhai vindt dat ook niet bewezen kan worden dat zijn cliënt lid is van een criminele organisatie. De advocaat wees erop dat ook uit de telefoonuitdraai van de politie niet is gebleken dat er contact was tussen Oedit, Harti L. en Dionathan M. Kanhai: "Bewijzen is geen kinderspel, het is wetenschap en geen grap." 

Ook Vishal Rambharos, de advocaat van Dionathan M., heeft zich scherp geuit tijdens zijn pleidooi. Hij stelde net als Kanhai dat het duo noodgedwongen moest landen omdat de politie gericht op het vliegtuig heeft geschoten. Daarnaast merkte Rambharos op dat de mannen al boven Guyana vlogen toen ze zijn geïntimideerd door het Arrestatieteam van het Korps Politie Suriname. "Het was een onrechtmatig politieoptreden en het is schending van het territorialiteitsbeginsel", meende de advocaat. De verdere behandeling is op 18 november.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina