Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Telesur na negentien jaar weer in basketbalfinale

Telesur na negentien jaar weer in basketbalfinale CTSS

21/10/2019 01:22 - Terence Oosterwolde

Telesur na negentien jaar weer in basketbalfinale CTSS

Elray Ritfeld van Telesur was vaak ongrijpbaar voor de defensie van de SLM, zoals bij dit moment waarbij hij zich wringt tussen Greg Weidum (tweede vanuit rechts) en Andy Vliese. Derrick Delchot (r) kan slechts toekijken. Foto: Regillio Derby  

PARAMARIBO - Telesur blijft verbazen op het onderdeel basketbal in het Centraal Toernooi van Sporten voor Staatsbedrijven (CTSS). De telecomprovider versloeg de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) zondagavond met 59-46, waardoor voor het eerst sinds 2000 weer de finale wordt gespeeld.

Na jaren het 'lachertje' te zijn geweest binnen de CTSS-basketbalfamilie is Telesur nu slechts één overwinning verwijderd van het eerste kampioenschap in negentien jaar. De enige horde die nog moet worden overbrugd is de torenhoger favoriet de Centrale Bank van Suriname (CBvS), die tegen het Staatsziekenfonds (SZF) ternauwernood ontsnapte aan blamage: 67-65.

Telesur daarentegen had het makkelijker tegen de SLM. De 17-8 voorsprong na de eerste quarter werd in de tweede periode al gauw uitgebouwd tot 25-10. Elray Ritfeld en Earl Jones waren met veertien om acht punten overduidelijk de go-to-guys. Na de zwakke start van SLM zorgden de wisselspelers Jermaine Kerk en Rosano Jagroep samen met Greg Weidum ervoor dat de achterstand bij de rust werd ingelopen tot zeven punten: 21-28.

Hetzelfde trio zorgde er met tien punten inclusief een at-the-buzzer three-pointer van Kerk voor dat de score met 6:08 in de derde quarter 31-33 werd. Echter, de aanvalskracht van SLM verzwakte toen Weidum noodgedwongen naar de kant moest met zijn vierde fout. Na een three-pointer van Ritfeld met 59,3 seconden, zorgde Jagroep met 2,9 seconden voor de laatste punten in de derde periode: 35-43.

De laatste tien minuten werden ingeluid door back-to-back three-pointers van Anfernee Taitt (Telesur) en Kerk (SLM). Na een veldbasket van Kerk was het verschil slechts zes punten, maar Telesur brak daarna de strijd definitief open met een 11-0 run. De stand werd daardoor 57-40 met nog 2:39 op de klok. Hoewel de telecomprovider daarna slechts één keer scoorde, kwam de voorsprong niet meer in gevaar.

Echter, aan de belangrijke overwinning hing een duur prijskaartje. Guillermo Burke liep namelijk een neusfractuur op en kon niet verder spelen. Het is onwaarschijnlijk dat hij donderdag op het veld staat tijdens de finale. Ritfeld en Jones scoorden negentien om zestien punten voor Telesur. Kerk (twee three-pointers) en Jagroep eindigden met vijftien om elf punten voor de SLM, die de laatste twee jaar steeds derde werd.

Overige uitslagen: EBS - KPS 66-45. Donovan Kirton (EBS) 24 punten (4 three-pointers), Herbert Watson (KPS) 18 (2 three-pointers); CBvS - SZF 67-65. Serginho Menckeberg (CBvS) 18 punten (6 three-pointers), Gylan Watamaleo (SZF) 24 (1 three-pointer); Staatsolie - SWM 48-35. Lorenzo Adasi (Staatsolie) 20 punten, Christopher Hall (SWM) 13 punten.

Schema donderdag: KPS - SWM (zevende/achtste plaats); EBS - Staatsolie (vijfde/zesde plaats); SZF - SLM (derde/vierde plaats); CBvS - Telesur (finale).

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina