Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Negentienjarige krijgt verlenging bij kindertehuis

Negentienjarige krijgt verlenging bij kindertehuis

21/10/2019 09:09 - Naomi Hoever

Negentienjarige krijgt verlenging bij kindertehuis

Foto: Fier.nl  

PARAMARIBO - Verschillende personen hebben steun betuigd aan de negentienjarige vos-scholier die op straat dreigde te belanden. Iemand heeft zich bereid verklaard om alvast de internaatkosten voor een jaar te dekken. Nadat het bericht over het meisje is verschenen, blijkt de hoofdleidster van het kindertehuis waar ze was ondergebracht, tot inkeer te zijn gekomen. Zij wil zich nog een jaar over het kind ontfermen.

De moeder van de negentienjarige is na dat bericht in de pers ook bij het tehuis opgedoken om het kind op te halen om het weekend met haar door te brengen. Ingewijden zeggen echter aan de krant dat het kind door het Bureau Familierechtelijke Zaken (Bufaz) aan het toezicht van haar moeder was onttrokken. Het is onduidelijk waarom de leidster heeft toegestaan dat de moeder haar dochter meenam, terwijl zij een bedreiging voor het meisje vormt.

Bufaz heeft de zaak in onderzoek en zal stappen nemen om te bepalen waar het kind zal verblijven. Het meisje was drie weken geleden door de hoofdbegeleidster van het tehuis op straat gezet. Daarnaast heeft zij de leeftijd om in een kindertehuis te mogen verblijven reeds overschreden. In december wordt ze twintig jaar. Ze kwam jaren geleden in het internaat terecht nadat haar moeder gepoogd had haar en haar jongere zus het leven te ontnemen.

Nadat ze op straat was gezet, kreeg zij telefonisch contact met een leerkracht die haar ooit had beloofd voor haar klaar te staan mocht er zich een probleem voordoen. Van een medewerker van een telecombedrijf kreeg ze SRD 20 waarmee zij de bus betaalde naar de stad. Als zij haar voormalige leerkracht niet had bereikt, zou zij de nacht aan de Waterkant doorbrengen. De leerkracht heeft haar 's avonds opgehaald en betaalde een hotelovernachting voor haar.  

Minister André Misiekaba van Sociale Zaken en Volkshuisvesting heeft dit geval verwezen naar de Sociaal Maatschappelijke Zorg van het ministerie, die zich over dit soort zaken buigt. De middelen die vergaard worden zijn bedoeld om de internaatkosten te dekken, te voorzien in het levensonderhoud van de tiener en om busgeld te betalen zodat zij de school kan bezoeken.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina