Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Milde ‘Bombel me’-bijeenkomst Strei!

Milde ‘Bombel me’-bijeenkomst Strei!

21/10/2019 05:13 - Wilfred Leeuwin

Strei!-voorzitter Maisha Neus aan het woord tijdens de ‘Bombel me’-bijeenkomst.

Strei!-voorzitter Maisha Neus aan het woord tijdens de ‘Bombel me’-bijeenkomst. Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - De ‘Bombel Me’-bijeenkomst van de politieke organisatie Strei! is afgelopen vrijdag niet geworden wat het partijbestuur en directe sympathisanten hadden verwacht. De beoogde open discussie van het Strei!-bestuur met critici en eventuele tegenstanders draaide uit op een, volgens partijvoorzitter Maisha Neus, 'milde bijeenkomst'.

Zij en ondervoorzitter Gushan Alibux zeggen dat de avond in Theater Unique niet alleen bedoeld was voor de open discussie, waarbij alles mocht worden gevraagd en over alles een mening mocht worden gegeven. Het was ook de bedoeling om de samenleving bekender te maken met de kernwaarden van deze jonge politieke organisatie, die nog net geen twee jaar bestaat.

Daarnaast zegt Neus dat het stimuleren van burgerparticipatie en het bewustmaken van de gemeenschap van maatschappelijke issues een van de hoofddoelen was. Wat volgens haar wel een succes genoemd mag worden, is dat het handjevol publiek (bijkans dertig personen,…red.) de individuele bestuursleden beter heeft leren kennen en dat er veel informatie aan het publiek is verstrekt over de politieke geaardheid van Strei!.

"Vaak zie je dat mensen belust zijn op sensatie en we hadden dan ook verwacht dat we kritische vragen zouden krijgen vanuit het publiek. In elk geval hebben zij die hier zijn gekomen getoond dat zij willen weten wat onze visie is voor Suriname en hoe wij als partij denken zaken op te lossen", zegt Neus.

Op sociale media, voornamelijk Facebook, heeft de partij het volgens Alibux nogal zwaar te verduren. Vooral voorzitter Neus moet het ontgelden na een recent incident waarbij zij door de verkeerspolitie was aangehouden, omdat zij onder invloed van alcohol aan het verkeer deelnam. Hierover zegt Neus, dat zij de discussie daarover niet uit de weg gaat. Zij denkt niet dat het incident imagoschade heeft opgeleverd.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina