Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Medische Zending hervat kno-missies

Medische Zending hervat kno-missies

21/10/2019 19:33 - Van onze redactie

Een audiogram toont het resultaat van een gehoortest. In Boven-Suriname zijn voor het eerst gehoortesten gedaan tijdens een kno-missie van de Medische Zending in samenwerking met een specialistisch team.

Een audiogram toont het resultaat van een gehoortest. In Boven-Suriname zijn voor het eerst gehoortesten gedaan tijdens een kno-missie van de Medische Zending in samenwerking met een specialistisch team. Foto: Absolute Audio  

PARAMARIBO - Na een onderbreking van drie jaar heeft de Medische Zending haar keel-, neus- en oormissies (kno-missies) hervat, in samenwerking met de specialist Ralph Akrum. Het doel van de missies is om patiënten die specialistische medische zorg nodig hebben niet ver van huis te behandelen.

Bij de eerste missies na de hervatting zijn in de poliklinieken te Semoisie en Djoemoe 37 patiënten onderzocht door de arts en zijn team. Daarbij zijn negentien audiogrammen gemaakt, waarbij de gevoeligheid van het oor wordt gemeten.

De patiënten waren vooraf gescreend door de gezondheidszorg-assistenten en de artsen van de Medische Zending. Twaalf van de patiënten hebben een hoortoestel nodig; één kind zal binnenkort in Paramaribo worden geopereerd. De MZ bericht dat de missie voor de negende keer is uitgevoerd in samenwerking met Akrum.

De kno-arts spreekt van een bijzondere missie. "In de eerste plaats was het de eerste keer dat er ook gehoortesten zijn afgenomen. Dit gebeurde met een draagbare audiometer door logopediedeskundige Jameelah Ozir. Daarnaast was dit de eerste keer dat het spreekuur mede werd uitgevoerd door Diederik van Hasselt, waarnemend kno-arts uit Nederland."

Het team heeft met de gezondheidswerkers gebrainstormd over hoe de zorg beter en bereikbaarder kan worden gemaakt. Hierbij hebben de kno-artsen voorgesteld om bepaalde oordruppels toe te voegen aan het standaardassortiment van de MZ-poliklinieken, zodat het reinigen van de oren door lokale krachten kan worden gedaan.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina