Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Herstel Ramgoelamweg na aandringen Misiekaba

Herstel Ramgoelamweg na aandringen Misiekaba

21/10/2019 07:53 - Naomi Hoever

André Misiekaba, minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting en politiek coördinator van de NDP in het ressort Latour.

André Misiekaba, minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting en politiek coördinator van de NDP in het ressort Latour. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - “Ik zal niet rusten voordat alle wegen in het Ramgoelam-gebied zijn aangepakt”, zegt André Misiekaba, de minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting. Het voormalige NDP-assembleelid is tevens de politieke coördinator van deze partij in Latour. In dit ressort ligt de Ramgoelamweg, vanuit de Saronbrug is het de eerste geasfalteerde zijweg aan de linkerkant van de Indira Gandhiweg.

In zijn vorige hoedanigheid heeft Misiekaba de slechte staat van de wegen steeds aan de kaak gesteld in De Nationale Assemblee. Pas in zijn derde termijn - eerder dit jaar - is een aanvang gemaakt met het herstel van de wegen. "Men is al een poos bezig met de rehabilitatie van de wegen in het Ramgoelamgebied, nadat ik deze kwestie tijdens de begrotingsbehandeling van het dienstjaar 2018 voor de zoveelste keer had besproken."

Hij vervolgt: "Ik werd daags daarna gecontact door de minister van Openbare Werken die aangaf dat de wegen aangepakt zouden worden. Het liet weer een tijdje op zich wachten. Na mijn openlijke kritiek op OW na een bezoek aan de Eridoriestraat - deze was de meest deplorabele weg - die vanwege de regen weer blank stond, kwam de doorbraak. Ik ben blij voor de bewoners van Ramgoelamweg die het bijzonder moeilijk hadden met de slechte staat van de wegen. De buurt zal gefaseerd aangepakt worden."

De werkzaamheden in de zijstraten van de Ramgoelamweg vorderen gestaag. In deze fase worden de Koko-, Fefiston-, Eridorie-, Pikipaw-, Wakatjopu- en Zaklopenstraat aangepakt. Het ministerie is begonnen met de slechtste wegen. Hiernaast moet er nog aan zes zijwegen gewerkt worden. De wegen zijn helemaal opengebroken en er zijn nieuwe duikers geplaatst. De oude straattegels worden vervangen door nieuwe. De Kokostraat is reeds opnieuw betegeld. De bewoners zijn zichtbaar tevreden met de aanpak van het wegennet.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina