Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Districtsraad Nickerie pleit voor betere infrastructuur

Districtsraad Nickerie pleit voor betere infrastructuur

21/10/2019 00:03 - Beta Debidien

Er komt een betere aanpak van zowel de natte als droge infrastructuur in de ressorten.

Er komt een betere aanpak van zowel de natte als droge infrastructuur in de ressorten. Foto: Beta Debidien  

NIEUW-NICKERIE - De Districtsraad van Nickerie heeft op een vergadering gepleit voor een betere aanpak van zowel de natte als droge infrastructuur in de ressorten. Natte infrastructuur omvat toevoerleidingen voor water naar de rijstvelden en afvoerleidingen die moeten zorgen voor verwerking van overtollig water, bijvoorbeeld door regen. Droge infrastructuur omvat wegen en straten.

Raadslid Radjinderkoemar Ramadhin is blij met de officiële aankondiging dat er een openbare aanbesteding zal worden gehouden voor het bezanden van zandwegen. "De raad wijst al langer dan vier jaar regelmatig op de noodzaak van een optimale infrastructuur voor een hoge productie, niet alleen van rijst, maar ook in andere sectoren. Wij hebben echter niet veel meer zien gebeuren dan hier en daar brandjes blussen."

Het lid Laldjiet Paghu onderstreepte wat zijn collega heeft gezegd en verwijst naar de verzakkingen in de verharde wegen en de verwaarloosde bermen dwars door het district. "We hebben hierover op bijna elke raadsvergadering gesproken, maar de overheid heeft vermoedelijk wegens gebrek aan geld geen aandacht hieraan besteed, terwijl de problemen op de wegen met de dag erger worden."

Bewoners van het Nationaal Project en het Lachmanproject kijken uit naar het bezandingsproject. "De afgelopen jaren hebben wij kunnen overleven, maar we hopen dat de overheid nu eindelijk de zeer slechte zandwegen in een optimale conditie zal brengen", zegt Rakesh Jiawan, bewoner van het Nationaal Project. Hij heeft er vertrouwen in dat de aankondiging zal worden gerealiseerd, "want de verkiezingen naderen en ze zullen er alles aan doen om de bewoners aan hun zijde te krijgen". Voor hem is echter alleen belangrijk dat de wegen structureel worden aangepakt.

Chaitram Adhin, voorzitter van het waterschapsgebied Groot Henar I en II: "Wanneer wij aanklopten bij de overheidsinstanties voor herstel van de wegen, werd ons gezegd dat het niet raadzaam is om in de regentijd zandwegen aan te pakken. Maar nu is het bijna kurkdroog en de instanties hebben de gelegenheid om vooral de hoofdweg naar het waterschapgebied, een landbouwareaal van ongeveer drieduizend hectare, structureel aan te pakken. Dat gebied moet straks ingezaaid worden." Adhin verwijst naar de districtsbegroting die eerder dit jaar is ingediend bij het ministerie van Regionale Ontwikkeling, met daarin veel aandachtspunten.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina