Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • COMMENTAAR: Gebrek aan creativiteit

COMMENTAAR: Gebrek aan creativiteit

21/10/2019 12:00

COMMENTAAR: Gebrek aan creativiteit

 

HOOPVOL GESTEMD TROKKEN Surinamers vorige week in groten getale naar het André Kamperveen Stadion. Zij hoopten getuige te zijn van een stukje geschiedenis, maar werden daarin voor de zoveelste maal teleurgesteld. Vooraf was plaatsing voor de Concacaf Gold Cup binnen handbereik, maar door het verlies tegen Saint Vince­nt en de Grenadines (0-1) lijkt een eindronde weer eens ver of te hooggegrepen voor Suriname.

Natio stelde zwaar teleur en de kritiek vanuit het publiek was dan ook niet mals. Het was een zeer slechte wedstrijd, waarbij een duidelijke strategie of wedstrijdplan leek te ontbreken. Het thuisfront probeerde tevergeefs de spelers te triggeren, want zij konden het vuur maar niet aankrijgen. Kort voor rust dachten zij te kunnen feesten toen Ivenzo Comvalius van afstand verwoestend uithaalde.

Hun vreugde werd echter wreed verstoord door de vlag van assistent-arbiter Christian Jesús Ramírez Soto uit Honduras, die meende dat een Surinaamse speler die zich in strafbaar buitenspel bevond het zicht van de doelman hinderde. De initiële opluchting veranderde in irritatie en dat zou voor de rest van de wedstrijd zo blijven, want de Surinaamse selectie bleef ondermaats spelen.

Natio schoot technisch en tactisch gewoon tekort. De simpelste dingen lukten niet waardoor het thuisvoordeel niet kon worden uitgebuit. De dreun werd nog groter toen de selectie in de 68ste minuut in slaap viel en de gasten na een snelle spelhervatting toesloegen.

Na de wedstrijd had bondscoach Dean Gorré niet echt een verklaring voor het slechte spel. Er kunnen tal van oorzaken zijn, maar hij denkt uiteindelijk dat zijn spelers niet met de druk konden omgaan. Hij heeft wel gelijk dat er niet op druk getraind kan worden en dat deze wedstrijden met de entourage eromheen voor ervaring kunnen zorgen bij zijn nogal jonge selectie, waardoor zij in de toekomst beter met de druk kan omgaan.

Maar als coach ontbrak hem de creativiteit om gebruik te maken van de zwakke punten van Saint Vincent. Zo ontstonden er gaten in de achterhoede en op het middenveld van de gasten, omdat zij een dubbele mandekking toepasten op vooral Comvalius. Hij had andere spelers moeten instrueren om daar gebruik van te maken en om vooral veel meer te gaan bewegen. In plaats daarvan bleef Suriname statisch spelen, waardoor wij niet echt gevaarlijk konden worden.

In deze wedstrijd is weer eens gebleken dat Suriname te afhankelijk is van het individuele spel van enkele spelers. Het gevaar is dat als zij uit hun spel worden gehaald door de tegenstander, Suriname niet meer kan voetballen. Het ontbreekt aan creativiteit. Spelers kunnen niet zelf oplossingen bedenken, maar kennelijk kan de technische staf dat evenmin.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina