Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Cabaretier Jeffrey Spalburg neemt pauze

Cabaretier Jeffrey Spalburg neemt pauze

21/10/2019 23:21 - Steven Seedo

Jeffrey Spalburg is naast cabaretier en komediant ook schrijver, regisseur en rapper.

Jeffrey Spalburg is naast cabaretier en komediant ook schrijver, regisseur en rapper. Foto: Collectie Jeffrey Spalburg  

PARAMARIBO - Cabaretier en stand-upcomedian Jeffrey Spalburg, meer bekend als ‘Spally’, geeft voorlopig geen soloshows. Hij heeft even een pauze genomen, zo laat hij de Ware Tijd weten. Spalburg treedt nog wel wekelijks op. Ook is hij maandelijks te zien als host en organisator van Fatu, de langstlopende comedyshow van Nederland.

Spalburg: "Ik heb nu even geen eigen soloshow, maar dat is bewust. Ik heb een pauze genomen in mijn solowerk om mee te kunnen doen aan muziekproducties van The Legends en New York Round Midnight." The Legends maken soulmuziek en New York Round Midnight produceert jazzmuziek.

Bij die laatste zingt Spalburg niet alleen mee in het orkest, maar hij is ook de entertainer en verteller. "Zo komen cabaret, komedie en muziek meer bij elkaar, en die kant wil ik uiteindelijk ook op in mijn eigen solovoorstellingen. Toen ik de kans kreeg om me bij deze topmuzikanten te ontwikkelen heb ik die met beide handen aangenomen."

De eerstvolgende theaterproductie van Spalburg met The Legends, is 'The Soul Preacher' die vanaf februari 2019 gaat touren in Nederland. De show komt hoogstwaarschijnlijk ook naar Suriname. Het is het passieverhaal, maar dan met soulmuziek. Hij is nu de voorstelling aan het schrijven. 

Spalburg is de grote motor achter de comedyshow Fatu. "Het blijft mijn baby. Toen DJ Phantom, Laurence Ritfeld en ik dertien jaar geleden begonnen, was comedy net aan het opkomen. Nu zijn er veel meer comedians en ook podia die comedy bieden."

De veelzijdige Spalburg is ook docent van Talentlab, het talentontwikkelingsproject van het Bijlmer Parktheater. Dankzij de workshops van Talentlab zijn er volgens hem nu ook enkele nieuwe talenten opgekomen, onder wie Lucinda Sedoc en Sidney Schmeltz. "Die touren nu met hun eerste eigen soloshow en zijn onder mijn vleugels begonnen. Daar ben ik best trots op."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina