Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Gloria Bottse promoot dat het ‘anders’ kan

Gloria Bottse promoot dat het ‘anders’ kan

20/10/2019 18:03 - Steven Seedo

Opiniemaakster Gloria Bottse in de studio van Stanvaste Radio.

Opiniemaakster Gloria Bottse in de studio van Stanvaste Radio. Foto: Collectie Gloria Bottse  

PARAMARIBO - Opiniemaakster Gloria Bottse is gestart met een eigen radioprogramma 'Tra fas de' bij de Surinaamse zender Radio Stanvaste in Rotterdam, Nederland. "Het is een interactief programma met als doel de luisteraars tonen dat er wel degelijk een andere wijze is", vertelt ze aan de Ware Tijd.

Het gaat volgens Bottse niet om kritiek leveren om de kritiek, maar om kritisch te kijken naar de huidige stand van zaken in Suriname en met oplossingen te komen. Bottse: "Ook al wonen we niet in Suriname; er is een verbondenheid met het land dat niet door een oceaan te verbreken is."

In de eerste aflevering, op 11 oktober, had ze het over toerisme als bron van inkomsten. Ze onderzocht de voorwaarden waaraan een land moet voldoen om het aantrekkelijk te maken voor toeristen. Bottse belde in die aflevering Cathrin Jüdell van de Suriname Tour Agent aan het Kerkplein.

Jüdell heeft in het programma aangegeven waar ze als toerisme-onderneemster tegen aanloopt en had ook wat ideeën. Zij gaf bijvoorbeeld aan dat de zwervers en daklozen van de straat gehaald moeten worden en dat ze onderdak, kleding en voeding krijgen. "Zet ze in ruil daarvoor in om de binnenstad en de Waterkant schoon te maken", stelde Jüdell onder meer voor.

In de tweede aflevering sprak Bottse met NPS-topper en onderwijsspecialist Ivan Fernald over het belang van ouderparticipatie. 'Tra fas de' wordt op vrijdag gepresenteerd. In de volgende aflevering van 8 november praat de opiniemaakster over gezondheidszorg.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina