Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Vliegtuig vermist kort na vertrek uit Zorg en Hoop

Vliegtuig dat opsteeg vanuit Zorg en Hoop vermist

19/10/2019 15:31

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie. Foto: Google Images  

PARAMARIBO - Een tweemotorig vliegtuig dat op 12 oktober vertrok vanuit vliegveld Zorg en Hoop met eindbestemming Curaçao is formeel als vermist opgegeven door het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie. Er waren vermoedelijk twee inzittenden aan boord. Het NII maakt zaterdag melding hiervan in een persbericht.

Volgens de luchtverkeersleiding is het contact met het toestel drie minuten na het opstijgen verbroken, er is sindsdien niets meer vernomen van het vliegtuig. Navraag bij de buitenlandse luchtverkeersdiensten op de voorgenomen route en de eindbestemming leverde geen concrete aanwijzing op over de locatie van het toestel. Het wordt daarom formeel als vermist aangeduid.

Het ministerie doet samen met de Surinaamse luchtvaartautoriteiten een intern onderzoek om een volledig beeld te hebben van de vliegroute en de gevolgde procedures. Het is ook in contact met relevante autoriteiten uit de regio om de informatie sluitend te maken.

Volgens procedure zijn hangende het onderzoek, diverse medewerkers op non-actief gesteld om het geheel zo objectief mogelijk te laten verlopen. Hoewel momenteel niets kan worden uitgesloten, is er geen directe aanleiding om aan te nemen dat er zich een ongeval heeft voorgedaan. Het onderzoek moet uitwijzen wat er is gebeurd.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen