Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • SWM moet meerdere erkennen in Staatsolie

SWM moet meerdere erkennen in Staatsolie

19/10/2019 23:21 - Frank Finisie

SWM moet meerdere erkennen in Staatsolie

Foto: Facebookpagina CTSS Plus  

PARAMARIBO - In het Centraal Toernooi van Sporten voor Staatsbedrijven (CTSS) hebben het voetbalteam van de Surinaamsche Waterleidingmaatschappij (SWM) zijn meerdere moeten erkennen in Staatsolie. Het werd zaterdagavond een 3-1 overwinning voor de olieboorders.

Staatsolie begon in het Franklin Essed Stadion als underdog aan de partij en keek ook al gauw tegen een achterstand aan. Michael Watson hielp SWM, vorig jaar derde, aan de leiding na goed voorbereidend spel: 1-0. De vreugde was van korte duur. Een fout in de achterhoede werd resoluut afgestraft door Staatsolies Romario Landolf: 1-1.

Fabrice Wirjoinangoen, aanvoerder van Staatsolie, zette zijn ploeg daarna op voorsprong door de bal uit een vrije trap over het hoofd van SWM-doelman Hugo Ngawikromote schieten: 2-1. Door de achterstand ging SWM gejaagd en ongecontroleerd voetballen en kreeg in blessuretijd de rekening gepresenteerd. Pawien Soerdjbali schoot de bal eveneens uit een vrije trap onder Ngawikromo: 3-1.

Staatsolie-coach Ricardo Landveld sprak van een "spannende en zenuwslopende" wedstrijd. "We hebben van tevoren afgesproken om hard te werken. Dat hebben we ook gedaan en zie daar het resultaat." Door de winst staat Staatsolie voor het eerst sinds 2015, toen de titel werd behaald, weer in de finale. Woensdagavond negen uur is het Staatsziekenfonds, kampioen van 2017, de tegenstander. SZF schakelde titelverdediger Centrale Bank van Suriname uit.

Overige uitslagen: KPS - SLM 6-0; EBS - Telesur 2-1; SZF - CBvS 1-1;5-4 na penalty's.

Schema woensdag: SLM - Telesur (zevende/achtste plaats); KPS - EBS (vijfde/zesde plaats); SWM - CBvS (derde/vierde plaats); Staatsolie - SZF (finale).

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina