Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Staatsolie en SLM spelen CTSS-volleybalfinale

Staatsolie en SLM spelen CTSS-volleybalfinale

19/10/2019 13:02 - Ricky Wirjosentono

Staatsolie en SLM spelen CTSS-volleybalfinale

 

PARAMARIBO - Staatsolie en de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) spelen dinsdag de volleybalfinale in het Centraal Toernooi van Sporten voor Staatsbedrijven (CTSS). Vrijdagavond hebben beide teams in de Ismay van Wilgen Sporthal korte metten gemaakt met hun tegenstanders.

SLM stuurde het Staatsziekenfonds (SZF) met 25-19, 25-24 naar huis, terwijl Staatsolie haar plek in de finale verzegelde door Telesur te verslaan met 25-12, 25 -21. Staatsolie, met oud-international Eurwin Daans, Paul Lioe-A-Tam en Roshan Dubois, domineerde vanaf de start. Setter Cheryl Brunings was ongenaaktbaar, terwijl haar broer Dion Brunings, die setter is aan de kant van Telesur, niet in zijn spel kwam.

De pass, het blok en de service vielen weg bij Telesur bij een achterstand van 6-12. Daans, Dubois en Wahied Ashruf maakten elk drie spikes in de eerste set en hadden ook een groot aandeel bij het blokkeren van smashes van het Telesur-duo Greg Levant en Fabien Pengel. Een ace van Cheryl Brunings bezorgde Staatsolie setpoint (24-12), waarna de uitbal van Levant de setwinst opleverde.

Telesur speelde een sterke tweede set na zijn afgang in de eerste. Roanne Breidel, Levant en Pengel maakten het verschil voor Telesur, dat een 11-9-voorsprong nam. Door tactisch spel hielden Daans, Dubois en Lioe-A-Tam Staatsolie in de wedstrijd: 13-13. De teams waren opgewassen tegen elkaar en hielden elkaar tot 21-21 in evenwicht. Echter, klapte Telesur daarna ineen.

Er werd eerst een onnodige fout gemaakt, daarna scoorde Daans middels een service, voordat opnieuw een unforced error - deze keer van Clyde Fraser - ervoor zorgde dat Staatsolie op matchpoint kwam: 24 -21. Fraser probeerde zijn fout te herstellen, maar zijn smash ging uit, waardoor Staatsolie de zege én finaleplek binnenhad: 25 -21. Telesur strijdt na het verlies om de derde/vierde plek tegen het Staatsziekenfonds.

Overige uitslagen: Centrale Bank van Suriname - Energiebedrijven Suriname 25-18, 25-22; Korps Politie Suriname - Surinaamsche Waterleidingmaatschappij: 25-20, 25-17.

Schema dinsdag: EBS - SWM (zevende/achtste plaats); CBvS - KPS (vijfde/zesde plaats); Telesur - SZF (derde/vierde plaats); Staatsolie - SLM (finale).

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina