Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Rukwind vernielt daken Huize Margriet

Onverwachte rukwind vernielt daken Huize Margriet

19/10/2019 00:00 - Jason Pinas

Vrijdag sloeg het noodlot toe bij Huize Prinses Margriet, toen een serie daken van het tehuis door een plotselinge rukwind wegwaaide.

Vrijdag sloeg het noodlot toe bij Huize Prinses Margriet, toen een serie daken van het tehuis door een plotselinge rukwind wegwaaide. Foto: Anthony Janki  

PARAMARIBO - “We hoorden plotseling een bulderend geluid en iedereen rende naar buiten om te kijken wat het was. We zagen toen zinkplaten door de lucht vliegen.” Zo vertelt Letitia Wasberg, directeur van Huize Prinses Margriet, in gesprek met de Ware Tijd. Een serie daken van het tehuis is vrijdagmiddag door een plotselinge rukwind weggewaaid.

"Het gaat om twee zorgblokken waarvan de zinkplaten letterlijk weggewaaid zijn. De antennes zijn ook los", verduidelijkt de directeur. Wanneer de redactie zich op de plek gaat oriënteren, zijn de zinkplaten alweer keurig geplaatst door de brandweer en leden van het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR).

Hoewel niemand gewond is geraakt, is de schrik nog af te lezen van de gezichten van een deel van het personeel en de bewoners. Wasberg vertelt dat de bewoners met spoed uit de kamers zijn gehaald en in veiligheid zijn gebracht. Een aantal van de mensen zijn bedlegerig waardoor ze zichzelf niet konden verplaatsen.

"Gelukkig heeft het niet geregend, want ik was echt bang daarvoor." Ze wijst erop dat de oplossing slechts tijdelijk is, omdat het gebouw al ruim vijftig jaar oud is. Uit een inspectie die na het incident is gepleegd blijkt dat alles bijna verrot is en moet worden vervangen. "De spijkers zitten niet meer zo goed vast dus we gaan beide daken compleet moeten vernieuwen. Eigenlijk na wan ogri tyari wan bun", merkt Wasberg op.

Zaterdag komen twee aannemers langs om de schade officieel vast te stellen. "We krijgen geen subsidie van de overheid, dus we moeten even kijken hoe we de kosten gaan dekken. We hebben al contact gemaakt met de verzekeringsmaatschappij om te kijken of we daar iets kunnen krijgen", vertelt ze. In de komende dagen zal de directrice samen met het NCCR een vluchtplan en andere veiligheidsaspecten bespreken.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina