Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Hosselaars verhit om nieuwe politie-unit’

‘Hosselaars verhit om nieuwe surveillance-unit politie’

19/10/2019 08:32 - Cheflin Paulus

De nieuwe politie-unit die vrijdag is geopend dicht bij de Centrale Markt wordt niet op prijs gesteld door hosselaars die in de omgeving werken.

De nieuwe politie-unit die vrijdag is geopend dicht bij de Centrale Markt wordt niet op prijs gesteld door hosselaars die in de omgeving werken. Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - “Controle mag, maar wij willen zien hoe dit gaat werken. Dit is duidelijk een teken dat ze ons willen duperen. Ze houden niet van ons. Den man no musu kon du moeilijk dyaso.” Zo reageren hosselaars en goudopkopers op de hoek van de Waterkant en Steenbakkerijstraat op de opening van een mobiele surveillance-unit voor de Surinaamse Volkscredietbank. De boze reacties kwamen los na het vertrek van minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie en korpschef Roberto Prade en hun delegatie.

De minister vertelde aan journalisten dat de unit bedoeld is om de criminaliteit in de omgeving in te dammen, omdat de politiepost aan de Keizerstraat niet optimaal alle calamiteiten in de binnenstad aan kan. "Wij moeten niet doen alsof wij niet weten wat er gebeurt", zei de bewindsman, kennelijk doelend op drugshandel die veel voorkomt in de omgeving.

Eerder bevestigden politietoppers in een gesprek met de redactie dat enkele keren drugs in beslag zijn genomen in de omgeving van de Centrale Markt en de bank. Dit jaar heeft de politie een aantal keren verrassingsinvallen gedaan in de buurt. Volgens de korpsleiding krijgt de nieuwe unit assistentie vanuit de politiepost van de Centrale Markt, die ook blijft bestaan.

De redactie sprak enkele hosselaars die - vlak voor de bank - op straat hun dagelijks brood verdienen. Een groot deel van hen had geen goed woord over voor het initiatief van de justitiële autoriteiten.

Marlon, een van de goudopkopers: "Dit is gewoon pesterij. Waarom speciaal hier en niet ergens anders in de buurt. Laat het volk nu zien dat deze regering het niet meent met de kleine man die zijn brood wil verdienen. Wij hebben geen problemen met hen, maar zij willen ons duperen. Wij doen niemand kwaad. Die mannen die drugs verkopen, zien ze niet."

Verschillende andere hosselaars liepen terwijl de officiële delegatie vertrok, in de richting van journalisten om hun gal te spugen. "Als dit een tegenwerking is van onze hossel, mogen ze weten dat wij gewoon zullen blijven hosselen. Wij zijn geen criminelen. Laten ze ons met rust laten. Als wij elke dag hier zijn, kunnen wij nooit in deze zelfde omgeving crimineel gedrag vertonen. De minister en korpschef zoeken het op de verkeerde plek. De rovers zijn niet hier."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina