Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bond milieu-inspecteurs past actiemodel aan

Bond milieu-inspecteurs past actiemodel aan

19/10/2019 03:24 - Merredith Bruce

Bondsvoorzitter David Bakker zegt dat de bond al jaren aan de bel trekt over verhoging van de toelagen.

Bondsvoorzitter David Bakker zegt dat de bond al jaren aan de bel trekt over verhoging van de toelagen. Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - De bond van milieu-inspecteurs heeft het actiemodel aangepast. Tot elf uur wordt normaal gewerkt en daarna meldt het personeel zich ziek, zegt voorzitter David Bakker tegen de redactie. Het besluit is woensdag genomen na een gesprek met minister Antoine Elias van Volksgezondheid. Sinds 3 oktober verrichtten de werknemers van zeven tot elf uur alleen administratief werk om zich daarna af te melden.

Met het besluit om de actie aan te passen, neemt de bond een afwachtende houding aan, om te zien of het ministerie de afspraken die woensdag zijn gemaakt inderdaad zal nakomen. Bakker: "De minister heeft beloofd om de overuren en voedingsgelden gelijk te zullen aanpakken, wanneer hij de stukken van het bondsbestuur heeft gekregen. Die worden nu verzameld."

Elias heeft bij het gesprek voorgesteld om een commissie in het leven te roepen, die zaken in orde moet maken voor wat betreft de vervoers- en kledingtoelagen. "Deze toelagen zijn twee hete hangijzers", zegt Bakker. De commissie zal bestaan uit een vertegenwoordiger van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg, een vertegenwoordiger van het bondsbestuur en een vertegenwoordiger vanuit het ministerie.

De bond geeft de minister tot woensdag de ruimte om de commissie te installeren. Uiterlijk 1 november moeten er berekeningen zijn gemaakt in verband met aanpassing van de twee toelagen. Afgesproken is om uiterlijk 8 november de missive die hierop is gebaseerd in orde te maken. Pas wanneer deze afspraken zijn waargemaakt, zal de bond weer normaal werken, zegt Bakker.

Hij vertelt dat de bond de rust snel wil laten terugkeren. "Daarom hebben we besloten om, als de commissie woensdag nog niet is geïnstalleerd, alvast een berekening op te sturen naar de minister." Bakker wijst erop dat de bond al jaren aan de bel trekt over de verhoging van de toelagen, omdat het personeel niet langer in staat is om in eigen zak te gaan, zodat het werk toch gedaan kan worden.

De vervoerstoelage bedraagt SRD 280, wat Bakker bij lange na niet voldoende vindt, omdat milieu-inspecteurs elke dag in het veld moeten gaan om inspecties te verrichten.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina